Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 08:43

Σημαντική η προσφορά της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Σημαντική η προσφορά της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Με επιτυχία και με σημαντική θεματολογία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η 7η Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε η Μονάδα Τεχνητού Νερού της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας, στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης» στην Κυπαρισσία.

Θέμα της ημερίδας ήταν «Επιπλοκές στη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια» και ακούστηκαν σημαντικές εισηγήσεις όπως και οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις που υπάρχουν.

Πέρα όμως από το επιστημονικό κομμάτι, αυτό που επισημάνθηκε από όλους είναι η σημαντική δουλειά που γίνεται από τη Μονάδα Τεχνητού Νερού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και το πόσα πολλά έχει προσφέρει στην περιοχή, όπως και η ανάγκη συνέχιση στήριξής της.

Η ημερίδα άνοιξε με καλωσόρισμα της διευθύντριας της ΜΤΝ Αγγελικής Ζέρβα η οποία επισήμανε: «Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια της ενημέρωσης τόσο του προσωπικού της ΜΤΝ όσο και των γιατρών της ευρύτερης περιοχής. Σκοπός μας πάντα είναι η πρόληψη και η διάγνωση της νεφρικής νόσου ώστε να προσφέρουμε ποιότητα ζωής στους ασθενείς της περιοχής μας. Η φετινή επιστημονική ημερίδα είναι η 7η που γίνεται και πιστεύουμε ότι η περιοχή είναι κατάλληλη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Η ΜΤΝ και Νεφρολογική Κλινική έχει την τιμή να φιλοξενεί σε αυτή την ημερίδα τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ που υποδηλώνει την στήριξή του στην περιοχή και το νοσοκομείο μας».

Από την πλευρά του ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μιλιτιάδης Ζαμπάρας συνεχάρη την ΜΤΝ για αυτή την ημερίδα όπως και για το έργο της συνολικά. Τόνισε δε ότι χρειάζεται η ιδέα της γενικής συστράτευσης για να πετύχουμε, όπως είπε, την ανάταξη του συστήματος υγείας.

Εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος τόνισε πως είναι σημαντικό να λειτουργούν και να στέκονται όρθιες τέτοιες μονάδες. Οπως είπε, "ο δήμος είναι αυτονόητο πως θα είναι παρών και δίπλα στη μονάδα, όπως θα είναι παρών και σε όποιες προσπάθειες γίνονται για την αποδυνάμωση των δομών υγείας στην Τριφυλία".

 

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις όπου στην πρώτη θεματική ενότητα με προεδρείο τους Γ. Παπασταματάκη και Κ. Καρακασώνη, μίλησαν οι: Ι. Κωνσταντόπουλος με  θέμα «Κυστεο-ουρητηρική παλινδρόμηση στα παιδιά», Α. Καποτά με θέμα «Λοιμώξεις σε αγγειακές προσπελάσεις», Η. Τζώρτζης με θέμα «Διαβητικό πόδι στο Νεφροπαθή».

Στη δεύτερη θεματική ενότητα με προεδρείο τους Π. Φλάρη, Α. Ζέρβα μίλησαν οι: Γ. Κουδούνης με θέμα «Καρδιακή νόσος στη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια», Ε. Μακάρης με θέμα «Υπερηχοκαρδιογραφική εκτίμηση νεφροπαθούς», Π. Δουζδαμπάνης με θέμα «Διαταραχές οξεοβασικής ισορροπίας».

Κ.Μπ.