Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 19:06

7χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε από πτώση σε σχολείο της Καλαμάτας

7χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε από πτώση σε σχολείο της Καλαμάτας

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τις συνθήκες του τραυματισμού μίας μαθήτριας της Β' τάξης του 9ου Δημοτικού Καλαμάτας, η οποία βρίσκεται από τη Δευτέρα υπό παρακολούθηση στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, καθώς υπάρχουν αναφορές ακόμα και ότι έπεσε από παράθυρο του β΄ ορόφου!

Μιλώντας στην “Ε” ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Οικονομόπουλος μας ενημέρωσε, ότι το μεσημέρι της Δευτέρας λίγο μετά τη μιάμιση και ενώ οι μαθητές αποχωρούσαν από το σχολείο ενημερώθηκε από άλλο μαθητή, ότι το συγκεκριμένο κορίτσι βρισκόταν τραυματισμένο στο προαύλιο του σχολείου. Πηγαίνοντας στο σημείο βρήκε το παιδί πεσμένο να έχει τις αισθήσεις του και έχοντας ένα καρούμπαλο στο μέτωπο. Αμεσα ενημερώθηκε η μητέρα του παιδιού και με τη συνοδεία της υποδιευθύντριας του σχολείου μετέφεραν τη μαθήτρια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αργότερα ενημερώθηκαν, ότι το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα για παρακολούθηση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο κ. Οικονομόπουλος, που σήμερα βρέθηκε στην Αθήνα και στο νοσοκομείο για να συμπαρασταθεί κι αυτός στην οικογένεια του κοριτσιού, τόνισε ότι “προέχει η υγεία της μαθήτριας και από εκεί και πέρα θα διερευνηθεί το περιστατικό”, διαψεύδοντας πάντως σε πρώτη φάση αναφορές, που έγιναν στο Διαδίκτυο περί τιμωρίας του παιδιού από εκπαιδευτικό, που είχε ως αποτέλεσμα στη συνέχεια τον τραυματισμό του.

Για το περιστατικό έχει γίνει αναφορά από τη διεύθυνση του σχολείου προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει διαβιβαστεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Παναγιώτης Πετρόπουλος μιλώντας στην “Ε” τόνισε ότι πρώτιστη σημασία έχει η κατάσταση της υγείας της μικρής μαθήτριας, ενώ όσον αφορά το τι ακριβώς συνέβη, αυτό θα διερευνηθεί σε βάθος με Ενορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία θα διαταχθεί, όπως προβλέπει η νομοθεσία.