Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 09:04

Φτωχικό τραπέζι Χριστουγέννων για χιλιάδες οικογένειες

Φτωχικό τραπέζι Χριστουγέννων για χιλιάδες οικογένειες

Σε φτωχικό τραπέζι θα αναγκαστούν να καθίσουν τα μέλη πολλών μεσσηνιακών οικογενειών που δεν μπόρεσαν εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης και της γραφειοκρατίας να αγοράσουν κάτι παραπάνω από τα αναγκαία, ώστε να δημιουργήσουν γιορτινή ατμόσφαιρα γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Συγκεκριμένα φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά οι διαμαρτυρίες που έφτασαν στην “Ε” για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, εξαιτίας της αντιφατικής πολιτικής του κράτους και των τραπεζών που προσπαθούν να ισοσκελίσουν τα έσοδά τους βγάζοντας από τη… μύγα ξίγκι. Οι περισσότερες διαμαρτυρίες προέρχονται από παραγωγούς που δεν πήραν αγροτική επιδότηση και θα πρέπει τώρα να περιμένουν μέχρι το Φεβρουάριο για να δουν αν είναι δικαιούχοι ή αν θα πρέπει να υποβάλουν ένσταση. Αλλοι πάλι πήραν επιδότηση αλλά οι τράπεζες ή το Δημόσιο την κατάσχεσαν, ακόμα και για χρέη που είναι ρυθμισμένα και εξοφλούνται κανονικά. Βεβαίως τις περισσότερες φορές οι τράπεζες αναγνώρισαν το λάθος και θα το διορθώσουν αλλά μετά τις… γιορτές. Αρκετοί επίσης είναι αυτοί που περιμένουν επιστροφή φόρου  και τρέχουν από τον "Αννα στον Καϊάφα" για να μάθουν γιατί δεν επιστρέφονται οι φόροι.

Αντίστοιχα γραφειοκρατικά προβλήματα υπήρχαν πάντα αλλά η οικονομική κατάσταση των περισσότερων οικογενειών επέτρεπε την αντιμετώπισή τους χωρίς να προκαλείται πρόβλημα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τώρα όμως  έχουν σωθεί τα αποθέματα και για αυτό πολλά νοικοκυριά αναγκάζονται να στερηθούν μικρές γιορτινές απολαύσεις που πριν την κρίση ήταν αναγκαίες.