Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 08:57

Συνεχίζεται ο συναγερμός στο λιμάνι της Καλαμάτας

Συνεχίζεται ο συναγερμός που κήρυξε από την Κυριακή το Λιμεναρχείο Καλαμάτας μετά από πληροφορίες ότι κάτι θα γίνει στο λιμάνι. Κάτι βέβαια που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ίσως επειδή κάτι άλλαξε στα σχέδια ή επειδή με την κινητοποίηση… κάηκε η πληροφορία.

Ο φόβος τρομοκρατικού χτυπήματος ή, στην καλύτερη περίπτωση, δολιοφθοράς στο λιμάνι της Καλαμάτας, που διακριτικά και με επιφύλαξη πρωτοαναφέρθηκε χθες στην «Ε», δημιούργησε πολλά ερωτηματικά.

Η έντονη κινητικότητα που υπήρξε από χθες το πρωί με αποκλεισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος, που βρίσκεται στην πόλη, αναστάτωσε την κοινή γνώμη - κυρίως τους κατοίκους της Παραλίας.

Μία εκδοχή είναι οι φόβοι να σχετίζονται με την επικείμενη έλευση σήμερα στο λιμάνι του κρουαζιερόπλοιου "Costa Neoclassica", που καταπλέει στις 8 το πρωί προερχόμενο από τη Νάπολη και θα αναχωρήσει με προορισμό το Ναύπλιο στις 8 το βράδυ, κάτι που ανέφερε και ο λιμενάρχης. Βάση όμως μπορεί να έχει και η πληροφορία μας ότι το θέμα αφορά τα κατασχεμένα τσιγαράδικα.

Για την ενίσχυση των ερευνών και των μέτρων στην κινητοποίηση, μετέχουν βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ενώ η δύναμη του τοπικού Λιμεναρχείου έχει ενισχυθεί με προσωπικό από άλλες κοντινές μονάδες.

Ενήμεροι για τις έρευνες είναι τόσο ο δήμαρχος Παν. Νίκας, όσο και στελέχη της δημοτικής αρχής, ενώ φυσικά όλα είναι και σε γνώση των εισαγγελικών αρχών.

• Ο λιμενάρχης Καλαμάτας - πλοίαρχος Παναγιώτης Μποτίνης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, δήλωσε στην "Ε":

«Κινητικότητα υπάρχει, όχι κινητοποίηση. Είναι μόνιμες διαταγές που έχουμε και αφορούν περιόδους γιορτών, αλλά και λόγω της έλευσης του κρουαζιερόπλοιου.

Είναι αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με όλα αυτά που γίνονται και στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Πάντως, όποιες πληροφορίες έρχονται, αξιοποιούνται.

Το λιμάνι Καλαμάτας είναι ISPS και πρέπει να είναι μονίμως κλειστό. Αύριο θα είναι κλειστό, λόγω του κρουαζιερόπλοιου».