Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 18:00

Ψήφισμα "Αγανακτισμένων" της πλατείας 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα: Η τρομοκρατία δεν μας σταματά

Γράφτηκε από την

Η κυβέρνηση των σύγχρονων δοσίλογων, την ώρα που η Αθήνα ζούσε στιγμές απίστευτης αστυνομικής βίας και αγριότητας, ψήφισε χωρίς ντροπή το λαομίσητο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (Μνημόνιο νο.2) που ξεπουλά το παρόν και το μέλλον μας και μας καταδικάζει σε πρωτοφανή φτώχια και εξαθλίωση.
Τις δυο τελευταίες μέρες οι δρόμοι όλων των πόλεων πλημμύρισαν από εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και αγανακτισμένους πολίτες των πλατειών που εδώ και ένα μήνα αντιστέκονται με πείσμα στα μνημόνια, στην τρόικα και στο πολιτικό σύστημα που τα επιβάλλει. Ο αγωνιζόμενος λαός με τη γενναία του αντίσταση δίδαξε ήθος και αποφασιστικότητα να μην αφήσει να εφαρμοστούν όσα σχεδιάζουν τα επιτελεία του κράτους και των τραπεζών.
Η κυβέρνηση έχοντας την κοινωνία απέναντί της, χωρίς κανένα ίχνος δικαίου και δημοκρατικότητας με το μέρος της κατέφυγε στο τελευταίο της "επιχείρημα", το άγριο ξύλο και τους τόνους δολοφονικών χημικών ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές όλων των ηλικιών από όλα τα μέρη της Ελλάδας που είχαν γεμίσει το Σύνταγμα. Οι επιθέσεις ήταν απρόκλητες και είχαν αποτέλεσμα εκατοντάδες τραυματίες, τη στιγμή που τα χημικά έπεφταν και μέσα στο σταθμό πρώτων βοηθειών της πλατείας. Ωστόσο οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν, αντιμετώπισαν με πείσμα τις δυνάμεις καταστολής υπερασπίζωντας την πλατεία και το δίκαιο αγώνα ενάντια στην τυραννία και το βιασμό της δημοκρατίας. Μας δίνουν δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας: