Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 08:58

Φόβος για αποδοκιμασία Κατρούγκαλου αν εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της Υπαπαντής

Φόβος για αποδοκιμασία Κατρούγκαλου αν εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της Υπαπαντής

Σε κυβερνητικό πονοκέφαλο έχει μετατραπεί η επιλογή του προσώπου που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον εορτασμό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

Με αγροτικά μπλόκα σε όλη την Πελοπόννησο, με δικηγόρους, μηχανικούς και λοιπούς επιστημονικούς συλλόγους σε κινητοποιήσεις, η επιθυμία για εκπροσώπηση της κυβέρνησης στον εορτασμό της Υπαπαντής από τον υπουργό Εργασίας και βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργο Κατρούγκαλο αποτελεί στοίχημα υψηλού πολιτικού ρίσκου.

Ο φόβος αποδοκιμασιών αλλά και η πρόκληση επεισοδίων, όπως πολλές φορές έχει συμβεί σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο παρελθόν, με άλλους βέβαια πρωταγωνιστές, οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις. Εξετάζεται έτσι να μην εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ο υπουργός Εργασίας, που θεωρείται "κόκκινο πανί" λόγω ασφαλιστικού, αλλά ο  υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, που αποτελούσε και την αρχική επιλογή για την κυβερνητική εκπροσώπηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να αποφευχθούν γεγονότα, που θα αμαυρώσουν το νόημα της γιορτής και το εορταστικό κλίμα της πόλης. Τη στιγμή μάλιστα που στους φετινούς εορτασμούς θα παραστεί ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.