Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 09:07

Απεργιακό μπλακ άουτ: Ολη η Ελλάδα σήμερα στους δρόμους

Απεργιακό μπλακ άουτ: Ολη η Ελλάδα σήμερα στους δρόμους

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, απασχολούμενοι και επιχειρηματίες αναμένεται να δώσουν δυναμικό "παρών" στις δυο απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σήμερα, στις 10.30 το πρωί, στην Καλαμάτα: Την πρώτη συγκέντρωση διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ μπροστά από το κτήριο του Ε.Κ. στην οδό Αριστομένους και την άλλη το ΠΑΜΕ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Σήμερα κλειστά θα είναι και τα εμπορικά καταστήματα, καθώς στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή γενική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Καλαμάτα, κάνουν με ανακοινώσεις τους οι: ΛΑΕ Μεσσηνίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τ.Ε. Μεσσηνίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Μεσσηνίας, Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Μεσσηνίας, Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας, Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Πελοποννήσου, Εμπορικός Σύλλογος Κοπανακίου "Η Πρόοδος", Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας, ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΤΕΕ και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Μεσσηνίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο οποίος συνεχίζει την αποχή μέχρι και τη Δευτέρα 8 του μήνα, ενώ οι συμβολαιογράφοι μέχρι αύριο Παρασκευή 5 του μήνα. Στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, κάνει και το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καλαμάτας. Αύριο Μεσσήνιοι ένστολοι (αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες) θα διαδηλώσουν στην Αθήνα.

Κάλεσμα συμμετοχής στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα κάνουν με ανακοινώσεις τους οι: Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Ν. Μεσσηνίας, Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.