Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 08:39

Κατέβασε ρολά και η Τριφυλία 

Κατέβασε ρολά και η Τριφυλία 

Καθολική ήταν η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της Τριφυλίας στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, καθώς έκλεισαν όλα τα καταστήματα κυρίως στις τρεις μεγάλες πόλεις του δήμου - Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι. Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος μαζί και τα καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια, περίπτερα, βενζινάδικα, ιατρεία, κατέβασαν ρολά συμμετέχοντας όλοι μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση. 

Από την περιοχή έφυγαν και τρία πούλμαν προκειμένου πολίτες να συμμετέχουν στην μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα.

Στην Κυπαρισσία από νωρίς το πρωί έμποροι -έχοντας και αγρότες στο πλευρό τους- είχαν παραταχθεί στις εισόδους δύο σούπερ μάρκετ, "Carrefour" και το "Lidl", προκειμένου να αποτρέψουν την λειτουργία τους. Και ενώ το πρώτο δεν άνοιξε καθόλου, στο δεύτερο ενημέρωναν τον κόσμο και έτσι δεν πήγαινε κανένας να ψωνίσει, με αποτέλεσμα να κλείσει και αυτό μετά από λίγες ώρες.

Στην συνέχεια οι έμποροι της περιοχής μαζικά και με κεντρικό σύνθημα ότι δεν θα περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έφτασαν στον κόμβο του Καλού Νερού, που ήδη είχε ξεκινήσει ο αποκλεισμός του από τους αγρότες και ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί τους, μέσα σε χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους αγρότες.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Ειρήνη Θεοδωρόπουλου σημείωσε για τις κινητοποιήσεις τους: «Υπήρχε άμεση συμμετοχή στην απεργία από όλα τα καταστήματα. Δεν αντέχουμε άλλο. Εχουμε γονατίσει. Ηταν καθολικό το κλείσιμο και η απεργία από όλους. Τα ξημερώματα πήγαμε στα δύο πολυκαταστήματα της πόλης. Οι υπάλληλοι συνεργάστηκαν μαζί μας και κράτησαν τα καταστήματα κλειστά. Υπήρχε συμπαράσταση από τους φίλους αγρότες. Ελπίζουμε να μην σταματήσει αυτό. Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να περάσει. Εχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να συμμεριστούν και να καταλάβουν τον αγώνα μας».

Κ.Μπ.