Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 08:48

Ενας νεκρός και 2 στην εντατική από γρίπη στη Μεσσηνία

Ενας 38χρονος από το Αρτίκι της Τριφυλίας, με γρίπη Η1Ν1 που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έχασε τη μάχη για τη ζωή, μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Οπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο άτυχος άνδρας παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές και λοίμωξη. Επιβαρυντικός παράγοντας για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του ήταν η παχυσαρκία.

Στη ΜΕΘ εξακολουθούν να νοσηλεύονται με Η1Ν1 σε κρίσιμη κατάσταση, δύο ακόμα νεαρά άτομα 43 και 39 χρονών.

Υποψήφια άτομα για Η1Ν1 με συμπτώματα γρίπης νοσηλεύονται στις παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και οι υπεύθυνοι του ιδρύματος περιμένουν από μέρα σε μέρα τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης, για να εξακριβωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης σε επίπεδο Μεσσηνίας.

Ο κίνδυνος για νέα κρούσματα γρίπης Η1Ν1 είναι ορατός και άμεσος και ο κ. Αποστολόπουλος προτρέπει όλο τον κόσμο του νομού να εμβολιαστεί ακόμα και τώρα, γιατί μέχρι και το Μάρτιο είναι η επικίνδυνη περίοδος για την εμφάνιση κρουσμάτων της επιδημίας. «Ακόμα και αν δεν έχουν επιβαρυντικούς παράγοντες, δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», παρατήρησε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Γ.Σ.