Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 19:58

Το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο "Παπαδοπούλειον" 

Το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο "Παπαδοπούλειον" 

Τον οίκο φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον» επισκέφθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου οι μαθητές του Τμήματος Β1 στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Οικονομία και εγώ», καθώς και η δημοσιογραφική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Το «Παπαδοπούλειον» είναι μια νεόκτιστη μονάδα - πρότυπο ως προς τις ανάγκες και τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Βρίσκεται στη θέση "Κατσέικα" Καλαμάτας, σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον έκτασης 25 στρεμμάτων, που περιβάλλεται από τα βουνά του Ταϋγέτου και με θέα τον Μεσσηνιακό Κόλπο.

Τους μαθητές υποδέχτηκε η Αννα Καλογεροπούλου υπεύθυνη μάρκετινγκ, η οποία τους ξενάγησε και τους ενημέρωσε για τη νέα επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Η φιλοσοφία της βασίζεται στο τρίπτυχο της ζωής: σώμα, ψυχή, πνεύμα. Ετσι, κύριο μέλημα του εξειδικευμένου προσωπικού αποτελεί η σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των φιλοξενουμένων, μέσα από την παροχή ποικίλων δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η ομάδα συνάντησε στη συνέχεια τον διευθύνοντα σύμβουλο Νικόλαο Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε για το στόχο της μονάδας να προσφέρει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών με σεβασμό προς την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, δίνοντας προτεραιότητα στην άνετη, ευχάριστη, αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των ηλικιωμένων. Το όραμα είναι να γίνει το «Παπαδοπούλειον» ένας διεθνής προορισμός για την τρίτη ηλικία, μιας και τηρεί τις προδιαγραφές για ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα.

Οι μαθητές, αφού συζήτησαν με τους υπεύθυνους και έλυσαν τις απορίες τους σχετικά με τη λειτουργία της επιχείρησης, έπαιξαν υπαίθριο σκάκι και απόλαυσαν ένα μικρό κέρασμα από τους οικοδεσπότες.