Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 21:56

Κάτοικοι της Οιχαλίας προς υποψηφίους για δυσοσμία εργοστασίου

Γράφτηκε από την

Κάτοικοι της Οιχαλίας διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία που προκαλεί εργοστάσιο της περιοχής και καλούν τους υποψηφίους να πάρουν θέση για το θέμα. Την επιστολή - καταγγελία έστειλε στην "Ε" ο καθηγητής Ιωάννης Τράγος και σε αυτήν αναφέρεται ότι την υπογράφουν 76 κάτοικοι της περιοχής.
Αναλυτικά η καταγγελία:
"Δεν αντέχουμε άλλο τη βρώμα, δυσοσμία που αναδύονται από το εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται 1.000 περίπου μέτρα, στο δεξί μέρος της εθνικής οδού, από την Αλλαγή προς τη Μεγαλόπολη.
Παρά τις από 18ετίας διαμαρτυρίες μας, οι «ναρκωμένες» δημόσιες υπηρεσίες του Νομού Μεσσηνίας και όχι μόνο, αδιαφόρησαν σε βαθμό «κακουργήματος» μέχρι σήμερα.
Απαιτούμε και δεν επαιτούμε, να ενημερωθούν οι ίδιες και να ενημερώσουν και εμάς, για τα ακόλουθα:
1) Τι είδους εταιρεία, Ο.Ε., ετερόρρυθμος, A.E., οφσόρ κτλ. έφτιαξε και διαχειρίζεται το εργοστάσιο;
2) Ποια τα οικονομικά αποτελέσματα της τελευταίας, τουλάχιστον
πενταετίας, τι φόρους πληρώνουν ή θα πληρώσουν;
3) Ποιο είναι το καταστατικό της εταιρείας;
4) Τι παράγουν και από πού προμηθεύονται τις πρώτες ύλες;
5) Πώς διαχειρίζονται τα επικίνδυνα εργοστασιακά τους απόβλητα;
6) Τι είδους χημικά χρησιμοποιούν στην παραγωγική διαδικασία και από πού τα προμηθεύονται;
7) Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου και ποια είναι η εθνικότητά τους;
8) Ποια ζώα τρέφονται με τα προϊόντα που παράγουν και ποιοι είναι οι πελάτες τους;
Υποψιαζόμαστε ότι προμηθεύονται σάπια κρέατα και κόκαλα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και παράγουν κρεατάλευρα και οστεάλευρα. Σας είναι βεβαίως γνωστό ότι η νόσος των τρελών αγελάδων οφείλεται στη διατροφή τους με τέτοιου είδους προϊόντα, τα οποία έχουν απαγορευτεί δεκαετίες τώρα, στην Ε.Ε. και στην πατρίδα μας.
Δεν μπορούμε άλλο να ζούμε «παρέα» με το αρσενικό, το κάδμιο, το χρώμιο κτλ., επειδή έτσι το θέλουν οι ιδιοκτήτες ενός εργοστασίου.
Δηλώνουμε ότι θα υποκαταστήσουμε την επιλήψιμη κρατική παρουσία και θα χρησιμοποιήσουμε όλο το φυσικό και νομικό οπλοστάσιο, για να προστατέψουμε τη ζωή, την ύπαρξη και την υγεία των οικογενειών μας.
Κύριοι παραλήπτες της καταγγελίας αυτής, αποβάλετε επιτέλους τα σπέρματα της φεουδαρχίας, της αδιαφορίας και του «κρεσέντου της διγλωσσίας - πολυγλωσσίας» και απαλλάξτε μας αμέσως από αυτό το σίχαμα. Μην παρατείνετε το ζοφερό παρόν και δυσοίωνο μέλλον μας".