Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 21:48

Βραβεία σε Κοζομπόλη και Αραπογιάννη

Βραβεία σε Κοζομπόλη και Αραπογιάννη

Οκτώ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες θα βραβευτούν από το  «Εξάλειπτρον», Ομιλο Γυναικών Πειραιά για τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, στην 3η απονομή των «Βραβείων Γυναικών Εξάλειπτρον» 2016. Το Βραβείο Επιστήμης θα απονεμηθεί στην αρχαιολόγο και επίτιμη έφορο αρχαιοτήτων, δρ. Ξένη Αραπογιάννη, η οποία ήταν η προϊσταμένη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Το Βραβείο Αθλητισμού θα λάβει η Μεσσήνια Ολυμπιονίκης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 18 Απριλίου στις 8 μ.μ., στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Λουδοβίκου 1, (στο πλάι του σταθμού ΗΣΑΠ Πειραιά). 

Ο Ομιλος θεσμοθέτησε τα βραβεία με σκοπό, να τιμηθούν άξια γυναικεία πρότυπα, που μέσα από την αγάπη για το αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη, τις ικανότητες και τα ταλέντα τους, κατάφεραν να διακριθούν και το έργο τους ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες προς τη δημιουργία. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος - κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της “Epsilon TV”, Νάνσια Κωσταρά. Τα βραβεία φιλοτέχνησε και προσέφερε ο Γλύπτης Δημήτρης Κώστας.