Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 19:50

Παρέμβαση Μαργέλη για φυλακές: Να μαζέψει ο Σαμαράς την ερώτηση Λυκουρέντζου

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση Μαργέλη για φυλακές: Να μαζέψει ο Σαμαράς την ερώτηση Λυκουρέντζου

Την παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ζητεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, ώστε να αποσυρθεί άμεσα η ερώτηση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. - βουλευτή Αρκαδίας Αλέξανδρου Λυκουρέντζου για τη δημιουργία φυλακών στην Τρίπολη. Ο κ. Μαργέλης προκαλεί όλους τους βουλευτές της Μεσσηνίας και το νέο αντιπεριφερειάρχη να τοποθετηθούν δημόσια υπέρ της δημιουργίας φυλακών στο νομό.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, αφού παρατήρησε ότι «το αρκαδικό λόμπι ξαναχτύπησε και η Μεσσηνία φαίνεται πως κάθεται και παρακολουθεί» επέκρινε δριμύτατα τον κ. Λυκουρέντζο, σημειώνοντας: «Είμαι οργισμένος για την ερώτηση Λυκουρέντζου και για το περιεχόμενό της. Εχει αναφαίρετο δικαίωμα ως βουλευτής Αρκαδίας να νοιάζεται για τα συμφέροντα του τόπου του. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να ονομάζει αυθαίρετα το σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης σωφρονιστικό κατάστημα Πελοποννήσου. Η Πελοπόννησος έχει δύο φυλακές στο Ναύπλιο, που είναι κοντά στην Τρίπολη. Επιχειρείται ταύτιση της Πελοποννήσου με την Τρίπολη. Πελοπόννησος δεν είναι μόνο η Τρίπολη. Είναι και η Μεσσηνία που είναι αδικημένος νομός. Η αδικία υπήρχε με το δρόμο που σταματούσε επί χρόνια στην Τρίπολη. Ξεχνάει, αποκρύπτει σκόπιμα ο κ. Λυκουρέντζος ότι το νέο σωφρονιστικό κατάστημα προβλέπεται να εξυπηρετήσει το Εφετείο Καλαμάτας. Και δεν μπορεί να γίνει εκτός των ορίων του, στα όρια άλλου Εφετείου. Ο κ. Λυκουρέντζος είναι γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., εξέχων στέλεχος μεγάλου κόμματος, κόμματος εξουσίας που έχει Μεσσήνιο πρόεδρο, ο οποίος πονάει και νοιάζεται για τον τόπο του».
Ο κ. Μαργέλης παρατήρησε ότι «θέλουμε να ξέρουμε αν η ερώτηση Λυκουρέντζου ήταν σε γνώση του κόμματος, του αρχηγού του Αντώνη Σαμαρά» και τόνισε: «Αν δεν το γνώριζαν, θα πρέπει να ζητηθεί άμεσα να αποσυρθεί η ερώτηση. Τότε θα πάψουμε να είμαστε καχύποπτοι και να θεωρούμε ότι παίζονται παιχνίδια σε βάρος μας».
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ξεκαθάρισε ότι «το αίτημα για τη δημιουργία φυλακών έχει πάρει παμμεσσηνιακό χαρακτήρα. Εχουν ταχθεί υπέρ τους ο δήμαρχος Καλαμάτας, οι βουλευτές Κουσελάς, Γιαννακοπούλου και Βουδούρης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος, αλλά λείπουν ακόμα και άλλες φωνές». Και προ(σ)κάλεσε τις φωνές αυτές, σημειώνοντας ότι «περιμένουμε δημόσια τοποθέτηση και των άλλων βουλευτών, όλων των βουλευτών του νομού και του νέου αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά».


NEWSLETTER