Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 07:57

100 φωτιστικά στα Φιλιατρά με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου

100 φωτιστικά στα Φιλιατρά με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου

Περισσότερο φως και ομορφότερους δρόμους απέκτησε η πόλη των Φιλιατρών, καθώς ολοκληρώθηκε σχεδόν και το δεύτερο πλάνο τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων υψηλών προδιαγραφών σε διάφορους δρόμους, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου.

Ετσι μαζί με την πρώτη δράση που είχε γίνει από τον σύλλογο οι δρόμοι που έχουν φωτιστεί είναι οι εξής: Στην είσοδο της πόλης από το "Βορρέειον" μέχρι το καφέ "Αρχαίον". Στην οδό Πασχαλίγκου. Στην οδό Δημ. Καραβίτη. Στην οδό Σπέτζα από το καφέ "Βιολέτα" μέχρι την οδό Δεκατεσσάρων. Στην οδό Δ. Κεφαλά από την κεντρική πλατεία έως τον Αγιο Ιωάννη. Σε όλο τον πεζόδρομο. Στις οδούς Αντωναροπούλου και Παναγιώταρου (οδοί κάθετες στον πεζόδρομο). Στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους μέχρι και το κατάστημα "Lirco". Στην οδό Χαραλάμπους από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους μέχρι το Δημαρχείο. Στην εθνική οδό στο τμήμα μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους μέχρι και την έξοδο της πόλης προς τους Γαργαλιάνους και το κατάστημα του Λυμπερόπουλου Χαρίλη. Στην οδό Κανάρη από την πάνω πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους μέχρι και την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και το κατάστημα "Χωριάτης Pack". Στην οδό Κολοκοτρώνη από την Εθνική Τράπεζα μέχρι και την οδό Κανάρη. Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου από την κεντρική πλατεία μέχρι και την οδό Βορείου Ηπείρου και το κατάστημα "Agroland" του Χριστόφορου Μεϊντάνη.

Το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων που τοποθετήθηκαν είναι περίπου 100 και όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου: «Το έργο αυτό πιστεύουμε πως έχει αλλάξει την εικόνα της πόλης σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Απομένουν βέβαια κάποια κομμάτια που θα ήταν καλό να γίνουν, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή αδυνατούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά. Συνεπώς ενημερώνουμε τους πολίτες των Φιλιατρών ότι το επόμενο πλάνο θα περιλαμβάνει το δρόμο από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, προς την έξοδο προς την Αγία Κυριακή και μέχρι τα ελαιοτριβεία Χαλιακόπουλου και Μεϊντάνη, τις οδούς Δεκατεσσάρων και Αναπαύσεως και τη συνέχιση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από το κατάστημα "Agroland" του Χρ. Μεϊντάνη έως το κέντρο υγείας. Επιπλέον, στα άμεσα σχέδιά μας είναι και ο φωτισμός της πλατείας και ειδικότερα του σιντριβανιού της πόλης μας, καθώς και ο φωτισμός του χώρου πίσω από το ηρώο, ώστε να παύσει να είναι ένας χώρος όπου συχνάζουν διάφοροι πίνοντας, πετώντας μπουκάλια ακόμα και αφοδεύοντας στο συγκεκριμένο χώρο».

Τονίζεται ακόμη πως όποιος πολίτης επιθυμεί μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό προς συνδρομή του έργου του συλλόγου, στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου, αναγράφοντας στην αιτιολογία κατάθεσης τη φράση "Ετήσια Συνδρομή": Alpha Bank IΒΑΝ: GR 700140 6110  6110 0200 2001 083.

Κ.Μπ.