Παρασκευή, 06 Μαϊος 2016 15:15

Μαθητές ενημερώθηκαν για τον ελληνικό δορυφόρο 

Τον αδελφό του Μεσσήνιου καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής και αστροφυσικού Περικλή Παπαδόπουλου, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, υποδέχτηκαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, με αφορμή την πανελλήνια διάκριση που είχε η Ομάδα Ρομποτικής του σχολείου. Ο ίδιος είναι μηχανολόγος - καθηγητής Πανεπιστημίου και μέλος της Ομάδας Lambda Team, που έστειλε τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο στο διάστημα.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε στους μαθητές για την πρώτη ελληνική αποστολή στο διάστημα με τον δορυφόρο Λ-sat, όπου παρέμεινε για περίπου ένα χρόνο σε τροχιά της γης και στόχος του ήταν να μελετήσει την επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στο υλικό γραφένιο, όταν αυτό βρίσκεται σε συνθήκες χαμηλής γήινης τροχιάς.

Οι εικόνες από το ρομποτικό ερευνητικό όχημα «Curiosity» της ΝASA, όπου ανίχνευσε με τα όργανά του απρόσμενες ποσότητες νερού στο έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη ήταν συγκλονιστικές, καθώς τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο το νερό διαμόρφωσε την επιφάνεια του.

Η Ομάδα Ρομποτικής έλαβε αναμνηστικά δώρα από την Ελληνική Ομάδα της NASA καθώς και επαίνους για τη σχολική τους διαστημική εργασία.