Σάββατο, 07 Μαϊος 2016 18:38

Συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού 

Κορυφώνονται αύριο Κυριακή στις 10.30 π.μ. οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει έξω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια θα γίνει διαδήλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικώς η απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής είχε προγραμματιστεί για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και μετατράπηκε σε συγκέντρωση κατά του ασφαλιστικού το βράδυ της Παρασκευής.

"Με διαδικασίες - εξπρές η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία, για να πιαστούν στον ύπνο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα συνδικάτα” είπε  ο πρόεδρος του ΕΚΚ Σωτήρης Τσώνης. 

Από την ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας η Νικολίνα Λέκκα σχολίασε πως το ότι το νομοσχέδιο ήρθε με τη διαδικασία του "κατεπείγοντος" στη Βουλή, δείχνει τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση και το πώς αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους.

Ο Στάθης Σταματόπουλος μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας είπε πως οι δικηγόροι είναι σε αποχή από την αρχή του έτους και θα συνεχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα, ακόμα κι αν το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί. "Θεωρούμε ότι το ασφαλιστικό οδηγεί σε αφαίμαξη" εξήγησε. 

Ο Δημήτρης Γαλανάκης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μεσσηνίας είπε πως δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες αυτοκτονίες γίνονται σε οικογένειες μικρομεσαίων. "Ο στόχος της κυβέρνησης είναι  να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μαγαζιά" πρόσθεσε.

Από την Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ο Βασίλης Γεωργιόπουλος κάλεσε στις κινητοποιήσεις όλους τους εκπαιδευτικούς. Σημείωσε πως με τις τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας, καταργείται το ολοήμερο δημοτικό και πως άλλες τροπολογίες έγιναν με τρόπο εντελώς φωτογραφικό. "Οι διορισμοί που είχαν υποσχεθεί ήταν απλώς στη σφαίρα της φαντασίας" δήλωσε.

Ο Γιώργος Δημητρόπουλος γραμματέας της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας είπε πως ο τρόπος που έρχεται αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή είναι αντιδημοκρατικός. "Η κυβέρνηση πάει να εξαντλήσει τους εργαζόμενους, να τους κάνει επαίτες" πρόσθεσε. 

Γ.Σαρ.