Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 15:58

Σε ετοιμότητα οι φιλόζωοι για την απαγόρευση στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Ανοικτή Συνέλευση των Φιλόζωων στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, την Κυριακή το απόγευμα. Η συνάντηση είχε σκοπό να συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά με τις απαγορευτικές πινακίδες εισόδου των δεσποζόμενων ζώων στο Πάρκο και οι ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα, εν αναμονή της αναστολής της απόφασης στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 στην Τρίπολη. 

Από τους παρευρισκόμενους τονίστηκε πως η απαγόρευση εισόδου στο Πάρκο αντίκειται στο άρθρο 5 του Συντάγματος, καθώς και στην ισχύουσα νομοθεσία των Ν.4039 και 4235 προσβάλλει την Καλαμάτα. Πως όλο αυτό υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου και δημιουργεί ζωοφοβικά αισθήματα. Αυτή η ενέργεια, όπως ειπώθηκε, την ώρα που "τρέχει" η υποψηφιότητα του KALAMATA:21, αποτελεί αρνητική πρωτοτυπία. Ο Δήμος διχάζει τους δημότες και αποποιείται της ευθύνης που έχει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, με τη μέθοδο των συλλήβδην απαγορεύσεων. Αυτό οδηγεί την πόλη αρκετά πίσω. 

Οι ίδιοι είπαν πως θα βρίσκονται απέναντι σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, ζωοφοβικές και ρατσιστικές και πως θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις διαμαρτυρίες τους, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο, μέχρι την τελική δικαίωση.