Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 17:04

Ημέρα αφιερωμένη στο έργο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας 

Γράφτηκε από την

Ημέρα αφιερωμένη στο έργο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των κοινωνικών φορέων που λειτουργούν στην Καλαμάτα θεσπίζει από φέτος η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Αθηνά - Κοινωνική Μέριμνα».

Στο πλαίσιο αυτό η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος Ι» διοργανώνει σήμερα 10 π.μ. - 1 μ.μ. την «Ημέρα Κοινωνικής Συναντίληψης», με σκοπό τη γνωριμία και διασύνδεση κοινωνικών φορέων της Καλαμάτας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, η οποία θα γίνει στους εξωτερικούς χώρους της Μονάδας (Ξηροκάμπι, Γιαννιτσάνικα, πρώην Εκπαιδευτήρια Παναγιωτόπουλου).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 10 π.μ. προσέλευση, 10.30 χαιρετισμοί, 11 παρουσίαση του έργου – δράσεων από εκπροσώπους των εξής φορέων, δομών και συλλόγων: «Η Στέγη της Εκκλησίας», Αλεξανδράκειο Γηροκομείο, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.(Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (Κέντρο φυσικής ιατρικής αποκατάστασης) και Τοπικό τμήμα Μεσσηνίας Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Ξαναρχί-Ζω Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου, Παιδικά Χωριά SOS (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας), Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή», Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Συ.Φ.Αμεα).