Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 17:04

Ημέρα αφιερωμένη στο έργο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας 

Ημέρα αφιερωμένη στο έργο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας 

Ημέρα αφιερωμένη στο έργο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των κοινωνικών φορέων που λειτουργούν στην Καλαμάτα θεσπίζει από φέτος η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Αθηνά - Κοινωνική Μέριμνα».

Στο πλαίσιο αυτό η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος Ι» διοργανώνει σήμερα 10 π.μ. - 1 μ.μ. την «Ημέρα Κοινωνικής Συναντίληψης», με σκοπό τη γνωριμία και διασύνδεση κοινωνικών φορέων της Καλαμάτας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, η οποία θα γίνει στους εξωτερικούς χώρους της Μονάδας (Ξηροκάμπι, Γιαννιτσάνικα, πρώην Εκπαιδευτήρια Παναγιωτόπουλου).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 10 π.μ. προσέλευση, 10.30 χαιρετισμοί, 11 παρουσίαση του έργου – δράσεων από εκπροσώπους των εξής φορέων, δομών και συλλόγων: «Η Στέγη της Εκκλησίας», Αλεξανδράκειο Γηροκομείο, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.(Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (Κέντρο φυσικής ιατρικής αποκατάστασης) και Τοπικό τμήμα Μεσσηνίας Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Ξαναρχί-Ζω Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου, Παιδικά Χωριά SOS (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας), Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή», Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Συ.Φ.Αμεα).