Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 19:01

Αγώνας για τα συμφέροντα των εργαζόμενων στο "Μαρινόπουλο" 

Αγώνας για τα συμφέροντα των εργαζόμενων στο "Μαρινόπουλο" 

«Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν τα εύκολα "θύματα" των επιχειρηματικών παιγνιδιών, που κατ’ επανάληψη παίζονται με τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Δικαίου, το οποίο έχει διαμορφωθεί ως εργαλείο διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών, των προμηθευτών και του Δημοσίου, αφήνοντας τελευταίους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους». 

Αυτό επισημαίνει ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τις εξελίξεις στην εταιρεία "Μαρινόπουλος Α.Ε.", η οποία κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα. 

Δηλώνει ότι «παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές (για τους 12.000 χιλιάδες εργαζόμενους πανελλαδικά εκ των οποίων πάνω από 100 εργάζονται στο νομό μας στα 8 καταστήματα της αλυσίδας) εξελίξεις στην εταιρεία».

Ο Γ. Κανέλης, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα, διασφαλίζοντας πρώτα και πάνω από όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξακολουθεί και κρατά σε ισχύ αυτό το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, ως αποτέλεσμα της αποδοχής των μνημονίων και των μέτρων τους». 

Και δηλώνει πως «ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα αγωνιστεί με κάθε ένδικο και συνδικαλιστικό μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην "Μαρινόπουλος Α.Ε.", τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την κανονική καταβολή των μισθών τους και την προστασία τους από τους "προστάτες" του τραπεζικού συστήματος».