Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 21:40

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας ελαιόλαδου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας ελαιόλαδου

Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας ελαιόλαδου διοργανώνει το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου στις 8 και 9 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνει εκπαίδευση στα θέματα: γευσιγνωστική ανάλυση ελαιόλαδου: τεχνικά θέματα και τεχνική δοκιμής. Θετικά χαρακτηριστικά ελαιόλαδου: το φρουτώδες, πικρό, πικάντικο. Αρνητικά χαρακτηριστικά ελαιόλαδου: ελαττώματα καλλιέργειας, συγκομιδής, αποθήκευσης καρπού, επεξεργασίας, αποθήκευσης ελαιόλαδου. Τα αρώματα του ελαιόλαδου. Συνδυασμός ελαιόλαδου και τροφίμων. 

Θα γίνουν δοκιμές ελληνικών και ξένων ποικιλιών, δοκιμές αξιολόγησης γευσιγνωστικής ικανότητας και δοκιμές αρωματικής ανάλυσης. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 ώρες, θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου. Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ευρώ. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 18.

Για συμμετοχή: kalamataoliveoil@hotmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες: Αννα Μηλιώνη υπεύθυνη ποιότητας και επικοινωνίας, 27210 45304, 6944-675764.