Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 17:30

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο "Μαρινόπουλο" ζητάει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο "Μαρινόπουλο" ζητάει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Την διασφάλιση όλων τον θέσεων εργασίας στα σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος", καθώς και την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους και του επιδόματος αδείας, επιδιώκει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Μάλιστα σε σχετική του ανακοίνωση δηλώνει σε επιφυλακή για τη διασφάλιση των παραπάνω και επισημαίνει την ανάγκη για παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να εξευρεθεί βιώσιμη λύση εξυγίανσης της εταιρείας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας έχει ως εξής:

«Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην εταιρεία «Μαρινόπουλος Α.Ε.» σε πλήρη συνεργασία με την ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αλλά και γενικότερα το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας. Είμαστε σε επιφυλακή για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την έγκαιρη καταβολή μισθοδοσίας και του επιδόματος αδείας.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ουσιαστική για την διασφάλιση όλων αυτών των δικαιωμάτων, σε μια προσπάθεια εύρεσης βιώσιμης λύσης εξυγίανσης της εταιρείας, σε ένα σχέδιο διάσωσης στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταρρεύσει η επιχείρηση γιατί το τσουνάμι που θα προκύψει από την πτώση δεν θα είναι διαχειρίσιμο και οι περιπέτειες θα είναι μεγάλες.

Η επιχείρηση αυτή τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξελίχτηκε σε μια βόμβα κόκκινων δανείων και χρεών και η ενδεχόμενη κατάρρευσή της θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για τους 13.000 εργαζόμενους που είναι ένα τρομαχτικό μέγεθος.

Επιπλέον περίπου 1.500 μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους έχουν σαν βασικό πελάτη τους την αλυσίδα αυτή, με την πλειοψηφία τους να βρίσκεται στην επαρχία. Πολλές απ' αυτές θα οδηγηθούν σε λουκέτο.

Το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα θα είναι τεράστιο σε περίπτωση που δεν θα βρεθεί λύση.

Η λίστα των ανέργων θα αυξηθεί δραματικά σε μια συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη για την οικονομία της χώρας.

Οι τράπεζες είναι οι μόνες που έχουν σημαντικές εξασφαλίσεις και ακόμη και στο καλό σενάριο που η εταιρεία κρατηθεί στη ζωή και ενταχθεί σε βιώσιμο σχέδιο εξυγίανσης, δεν είναι αυτές που θα πονέσουν αν κουρευτεί μέρος των δανείων τους.

Κυρίαρχο για εμάς ζήτημα είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν θύματα επιχειρηματικών παιχνιδιών».