Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 18:12

Απομακρύνθηκε το σαπιοκάραβο από το λιμάνι της Κυπαρισσίας 

Απομακρύνθηκε το σαπιοκάραβο από το λιμάνι της Κυπαρισσίας 

Απομακρύνθηκε τελικά χθες το πρωί μετά από δύο και πλέον χρόνια το παλιό σαπιοκάραβο από το λιμάνι της Κυπαρισσίας, κατάλοιπο δουλεμπόρων, που είχε μείνει και βρεθεί ακυβέρνητο ανοιχτά του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Μετά την ολοκλήρωση χρονοβόρων και εξαιρετικά πολύπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών, χθες το πρωί λίγο μετά τις 10 κατέπλευσε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας το αλιευτικό "Καπετάν Μιχάλης" το οποίο, αφού είχε εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια από τις λιμενικές αρχές, λίγες ώρες αργότερα το ρυμούλκησε και το πήρε από το λιμάνι, προκειμένου να το μεταφέρει στη Ραφήνα όπου θα το επισκευάσει και θα γίνει αλιευτικό, όπως τόνισε ο νέος ιδιοκτήτης του  Δημήτρης Φιντριλής.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, καθώς αυτός κίνησε όλες τις διαδικασίες για την απομάκρυνσή του, τονίζοντας ότι μια απίστευτη γραφειοκρατία τους είχε καθηλωμένους επί μήνες. Οπως είπε, "πνέει ένας ούριος άνεμος από σήμερα, πνέει ένα άνεμος ελπίδας και ανάπτυξης. Απόφασή μας είναι να φτιάξουμε το λιμάνι όπως μας αξίζει. Αυτό είναι που θέλουμε, αυτό που ονειρεύονται οι νέες γενιές. Αυτό το κατεστραμμένο λιμάνι δεν θα είναι έτσι του χρόνου". 

Ο νέος ιδιοκτήτης Δημήτρης Φιντριλής υπογράμμισε: «Ηρθαμε να αποσύρουμε το κατασχεμένο σκάφος από το λιμάνι της Κυπαρισσίας μετά από μεγάλες προσπάθειες του κ. Κανελλόπουλου, προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και του δημάρχου. Μετά από ταλαιπωρία 7 μηνών κατορθώσαμε από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας να τελειώσει αυτή η ιστορία».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Κώστας Ροϊλός, που από την αρχή είχαν ζητήσει επανειλημμένως την απομάκρυνσή του λέγοντας: «Αυτό που περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό γίνεται αυτή τη στιγμή. Φεύγει το σαπιοκάραβο από το οποίο κινδυνέψαμε πολλούς χειμώνες».

Να σημειώσουμε ότι στο λιμάνι βρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου.

Κ.Μπ.