Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 15:44

Κινδύνευσε 67χρονος στην παραλία του Κορδία 

Ενας 67χρονος άνδρας κινδύνευσε να πνιγεί χθες το πρωί, όταν κολυμπούσε στην παραλία του Κορδία, στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τον άνδρα να έχει χάσει τις αισθήσεις του είδε η γυναίκα του και κάλεσε σε βοήθεια τους άλλους λουόμενους. Αμέσως έσπευσαν σε βοήθεια άνθρωποι που βρίσκονταν στην παραλία και μεταξύ αυτών, υπήρχε κάποιος που ήξερε καλά από πρώτες βοήθειες. Εβγαλαν τον άνδρα στην ακτή και του πρόσφεραν βοήθεια, κάνοντάς του, μάλιστα, και τεχνητή αναπνοή. Το ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε, έφθασε πολύ γρήγορα, το πλήρωμά του συνέχισε τη βοήθεια στον άτυχο άνδρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

Οπως μάθαμε από λουόμενους που τον βοήθησαν, ο άνδρας σώθηκε κι επειδή κινδύνευσε και η κατάστασή του ήταν σοβαρή, παρέμεινε στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Οι λουόμενοι στον Κορδία, με αφορμή και αυτό το σοβαρό περιστατικό, τονίζουν ότι στην ακτή αυτή της Δυτικής Παραλίας πρέπει να τοποθετηθεί ναυαγοσώστης από το Δήμο Καλαμάτας, επειδή κάνει μπάνιο εκεί πολύς κόσμος, που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι.

 

Γ.Σ.