Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 21:25

Χωρίς νερό έμεινε χθες η Μεσσήνη

Χωρίς νερό έμεινε χθες η Μεσσήνη

Χωρίς νερό έμεινε χθες η Μεσσήνη, από νωρίς το πρωί μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι, λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΜ.
Το πρόβλημα -όπως είπε στην «Ε» ο διευθυντής της Δημήτρης Λεμπέσης- εντοπίστηκε στην οδό Μητροπέτροβα, ήδη από τις 4.30 τα ξημερώματα. Αμέσως κινητοποιήθηκε η τεχνική υπηρεσία της δημοτικής επιχείρησης, συνεργεία της οποίας ξεκίνησαν την προσπάθεια για την αποκατάσταση της ζημιάς στον αγωγό, προκειμένου να επανυδροδοτηθεί η πόλη.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να επέμβει η ΔΕΥΑΜ προέβλεπε άδειασμα του αγωγού, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι επισκευαστικές εργασίες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν περί τις 10 το πρωί. Στη συνέχεια ακολούθησε η επαναπλήρωση του αγωγού με νερό και η σταδιακή επανυδροδότηση της Μεσσήνης, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι.
Σημειώνεται ότι η χθεσινή είναι η δεύτερη διακοπή νερού που προκύπτει φέτος στη Μεσσήνη, καθώς στα μέσα του περασμένου Μαΐου, περίπου το 1/3 της πόλης είχε μείνει χωρίς νερό -για μία και πλέον ώρα- λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης.
Τότε, είχε διαπιστωθεί διαρροή σε δευτερεύοντα αγωγό ύδρευσης μέσα στην πόλη -παράλληλου με τον κεντρικό- με συνέπεια η επισκευή της βλάβης να προϋποθέτει τη διακοπή της παροχής και στον κύριο αγωγό.