Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 20:20

Καθαρισμός ακτών στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης σε συνεργασία με τη HLEMEPA στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών 2011 διοργάνωσε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 εθελοντικό καθαρισμό των ακτών.
Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των ακτών τιμάται ανελλιπώς από το 1986 με πλήθος συμμετοχών σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα 9.000.000 εκατομμύρια εθελοντές από 152 χώρες έχουν συλλέξει πάνω από 66.000 τόνους σκουπιδιών. Το σύνθημα του φετινού καθαρισμού ήταν «Ας τελειώνουμε με τα σκουπίδια στις παραλίες». 
Οι καθαρισμοί ήταν παραθαλάσσιοι και πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Λεύκτρου και το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου κου Ρουτζούνη Αλέξανδρου με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των σχολείων του Δήμου Δυτικής Μάνης και συγκεκριμένα του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Δυτικής Μάνης «Παν. Φωτέας» (Στούπα) και του Γυμνασίου Καρδαμύλης. Πριν από τους καθαρισμούς έγινε ενημέρωση των μαθητών για τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης απόρριψης των απορριμμάτων στη θάλασσα και τις ακτές με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους. 

Συγκεκριμένα καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες:
Σάντοβας στην Τοπική Κοινότητας Κιτριών
Ριτσά και Καλαμίτσι της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλης
Πανταζή της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου
Φονέα και Δελφίνια της Τοπικής Κοινότητας Προαστίου
Στούπας και Καλόγριας της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και έδειξαν μεγάλο ζήλο στον καθαρισμό των παραλιών δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης ευχαριστεί τους Δ/ντές των σχολείων κο Καμπούρο Κωνσταντίνο (Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Μάνης) και κα Παπακώστα Παναγιώτα (Γυμνάσιο Καρδαμύλης), καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συνεργασία τους και για την διάθεση τους να συμμετάσχουν εθελοντικά στον καθαρισμό των ακτών του Δήμου μας.

Από το Δήμο Δυτικής Μάνης