Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 00:22

Ολοκλήρωση του βιολογικού στην Πύλο και επέκταση στη Γιάλοβα

Γράφτηκε από τον
Ολοκλήρωση του βιολογικού στην Πύλο και επέκταση στη Γιάλοβα

Η ολοκλήρωση του έργου του βιολογικού με την επέκταση των δικτύων αποχέτευσης στην πόλη της Πύλου και τη Γιάλοβα είναι το πιο σημαντικό έργο για την περιοχή σ’ αυτή την πρώτη καλλικρατική θητεία.
Σ’ αυτό συμφωνούν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Κώστας Νερατζόγλου και οι σύμβουλοι Μαρία Κανελλοπούλου από τη μείζονα μειοψηφία (παράταξη Τσορώνη) και Ανθή Μπαλαφούτη από την πρώτη ελάσσονα μειοψηφία (παράταξη Χρονόπουλου).
Και οι τρεις τονίζουν την ανάγκη αποκατάστασης των δρόμων της πόλης που έχουν καταστραφεί και ο κ. Νερατζόγλου ενημερώνει ότι σύντομα ξεκινάει η ασφαλτόστρωση του δρόμου από την είσοδο έως την έξοδο. Σημειώνουν ακόμα ότι πρέπει να υπάρξει πίεση από το Δήμο Πύλου - Νέστορος και ευρύτερα από το νομό για να γίνει το έργο βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος μέσα από το ΕΣΠΑ.
Απαντώντας στο ερώτημά μας για τα πιο σημαντικά έργα - προτεραιότητες της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, που πρέπει να γίνουν και να δρομολογηθούν σ’ αυτή την πρώτη καλλικρατική θητεία, μας είπαν:

Κώστας Νερατζόγλου
«Πολύ σύντομα θα γίνει το έργο της ασφαλτόστρωσης των δρόμων από την είσοδο έως την έξοδο της πόλης. Περιμένουμε τον εργολάβο να ξεκινήσει. Θα ασφαλτοστρωθεί και η οδός Επισκόπου Γρηγορίου Μεθώνης. Μετά τον Οκτώβριο θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της μαρίνας, έργο που έχει καθυστερήσει. Θέλουμε να ολοκληρωθεί η μαρίνα και να δουλέψει. Θα αποφέρει σημαντικό έσοδο στο δήμο και ανάπτυξη στην τοπική οικονομία. Στο κάστρο βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αναστήλωσης του ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη μεταφορά στο κάστρο του μουσείου της Πύλου και για ότι επιτέλους μας δόθηκε η αίθουσα του θόλου για την εικονική αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Ετοιμο μελετητικά έργο είναι η αναστήλωση και ανάπλαση του παλιού υδραγωγείου (καμάρες). Επίσης, έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ το έργο επέκτασης του βιολογικού στη Γιάλοβα και η επέκταση των δικτύων στην πόλη και τη Σγράππα. Ολα αυτά με τις πρωτοβουλίες και τις άοκνες προσπάθειες του δημάρχου μας Δημήτρη Καφαντάρη. Ακόμα, ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος είναι προτεραιότητα που θα δώσει μεγάλη ώθηση όχι μόνο στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, αλλά σ’ όλη τη νοτιοδυτική Μεσσηνία
αν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Τέλος, να αναφέρω την αναμόρφωση της πλατείας Τριών Ναυάρχων που κάναμε, όπου κλαδεύτηκε ο πλάτανος και καλλωπίστηκαν τα παρτέρια. Παρέμβαση που χρειαζόταν και η οποία έγινε αποδεκτή από τον κόσμο».

Μαρία Κανελλοπούλου
«Πρέπει να ολοκληρωθεί ο βιολογικός. Να γίνουν όλες ο συνδέσεις των σπιτιών και των καταστημάτων και να επεκταθεί το δίκτυο σ’ όλη την πόλη και στη Γιάλοβα. Ακόμα, έρχεται βρώμα από το βιολογικό όταν φυσάει δυτικός και πρέπει να δούμε τι φταίει. Πρέπει να αποκατασταθούν οι δρόμοι που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Να λυθεί το κυκλοφοριακό. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα λεωφορεία που σταματούν στην πλατεία και με τα βυτιοφόρα και τα φορτηγά που περνούν μέσα απ’ αυτή. Τα σκουπίδια, επίσης, είναι μεγάλο πρόβλημα. Δε δουλεύει ο δεματοποιητής. Τα φέρνουν και από άλλες περιοχές και τα θάβουν. Για το δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος πρέπει να πιέσουμε και μεις και όλοι οι δήμοι για να γίνει. Είναι δράμα ο δρόμος. Και ο δρόμος από Πύλο προς Φιλιατρά - Κυπαρισσία είναι πολύ επικίνδυνος, ιδίως τα βράδια. Και να υπάρξει πίεση να προχωρήσει μελετητικά το έργο της παράκαμψης της Πύλου, ώστε όσοι δε θέλουν να μην περνούν μέσα από την πόλη. Ακόμα, ο δρόμος Πύλος - Μεθώνη να αποχαρακτηριστεί από εθνικός και να γίνει επαρχιακός. Δεν μπορεί να κτιστούν σπίτια, γιατί πρέπει να μπεις 45 μέτρα μέσα, ενώ στους άλλους δρόμους πρέπει να μπεις μέσα 25 μέτρα».

Ανθή Μπαλαφούτη
«Τα πιο σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν, είναι: Η αποπεράτωση του βιολογικού με ένταξη και της Γιάλοβας. Η
ολοκλήρωση των δεξαμενών ύδρευσης σε Μεσοχώρι, Καλλιθέα και Κυνηγού. Η ανάπλαση της πλατείας Τριών Ναυάρχων με βάση τη μελέτη της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των δρόμων της πόλης. Ακόμα, να επεκταθεί το Γυμνάσιο - Λύκειο της Πύλου για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Τέλος, πρέπει να πιέσουμε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος. Είναι πολύ σημαντικό έργο».


NEWSLETTER