Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 21:11

"Παρέλαση" απορριμματοφόρων στην απεργιακή συγκέντρωση

Γράφτηκε από τον
"Παρέλαση" απορριμματοφόρων στην απεργιακή συγκέντρωση

Οχι στις εφεδρείες, τις απολύσεις και τα χαράτσια φώναξαν οι εργαζόμενοι της Μεσσηνίας που απήργησαν και μετείχαν χθες το πρωί στη συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Εκεί που οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμάτας (μετείχαν καθολικά στην απεργία και στη συγκέντρωση) είχαν παρατάξει απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα του δήμου, ενώ νωρίτερα είχαν αποκλείσει συμβολικά την είσοδο στο Διοικητήριο.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης είπε ότι «οι δυσβάσταχτες θυσίες των Ελλήνων δεν πιάνουν τόπο. Η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον μηδενική». Συμφώνησε με το να σωθεί η οικονομία, αλλά τόνισε «πρωτίστως να σωθούν οι άνθρωποι και η κοινωνία». Σημείωσε πως «οι εργαζόμενοι οργισμένοι, αγανακτισμένοι ζητούν ξεκάθαρες θέσεις και δεσμεύσεις για τις εφεδρείες και τις απολύσεις, για την αποκατάσταση των αδικιών και των απολύσεων. Ζητούν αξιοκρατία, απαιτούν εργασία, διεκδικούν αμοιβές αξιοπρέπειας». Κάλεσε τους κυβερνώντες «να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι σ’ αυτόν τον κόσμο που χάνει τη δουλειά του», τονίζοντας πως «δεν πάει άλλο».
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ
Χρήστος Σταθόπουλος ζήτησε την ανατροπή της πολιτικής που εξευτελίζει τον άνθρωπο και τον εργαζόμενο και παρατήρησε πως «αυτό το χρέος το έχουμε πληρώσει πολλές φορές οι εργαζόμενοι». Επέκρινε δριμύτατα το ξεπούλημα σ’ ό,τι συνιστά κοινωνικό αγαθό, κατηγόρησε την κυβέρνηση που δε σταματά μπροστά σε τίποτα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας και πρόβλεψε ελεγχόμενη ή και καθολική χρεοκοπία. Τόνισε ότι «δεν έχουμε και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα νέα τους χαράτσια», είπε πως «υπάρχει άλλη λύση, άλλη πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και σε θέσεις εργασίας» και μεταξύ άλλων ζήτησε «δίκαιο φορολογικό σύστημα, όπου ο καθένας να συνεισφέρει ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα. Να πληρώσουν όλοι οι φοροκλέφτες, οι ένοχοι γι’ αυτή την κατάσταση».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας Σταύρος Χριστόπουλος, σε χαιρετισμό του, παρατήρησε ότι «από σήμερα ξεκινάει αγώνας» και σημείωσε πως «πρέπει να παλέψουμε και να κρατήσουμε τουλάχιστον τα κεκτημένα».
Ακολούθησε πορεία προς την κεντρική πλατεία κι επιστροφή στο Εργατικό Κέντρο.


NEWSLETTER