Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 17:17

Παιδικά Χωριά SOS: Εγκαινιάζεται το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή στις 5 μ.μ. το νέο Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS, στην οδό Βιλεαρδουίνου και Αγίου Ιωάννου, στο Ιστορικό Κέντρο της  Καλαμάτας. 

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι, η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου μέλος της Τοπικής Ομάδας Στήριξης μίλησε για το νέο αυτό βήμα των Παιδικών Χωριών, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Παναγιώτα Κανελλέα, της οποίας κληροδότημα είναι ο χώρος στον οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Κέντρο. 

Η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του Κέντρου Παναγιώτα Κοπίτα είπε πως το πρόγραμμα θα λειτουργεί σε δύο άξονες. Καταρχάς θα παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική σε άνεργους γονείς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Για εκείνους θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα μαθητείας και ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, ώστε να βρουν πιο εύκολα εργασία. Ταυτόχρονα, το Κέντρο θα δέχεται παιδιά το απόγευμα ώστε εκεί αυτά να μελετούν για το σχολείο και να κάνουν δημιουργική απασχόληση, μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. 

Ολα τα παραπάνω γίνονται σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας. Είναι επίσης χαρακτηριστικό το ότι όπως ακούστηκε στη συνέντευξη "και 5 Κέντρα να υπήρχαν στην Καλαμάτα, θα είχαν επίσης πολλά παιδιά και γονείς". Η κ. Κανελλοπούλου είπε τη συγκεκριμένη φράση θέλοντας να δείξει πόσο δύσκολη είναι η εποχή που διανύουμε.

Γ.Σαρ.