Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 20:55

Κολύμπησε από τη Λακωνία ως την Κρήτη

Γράφτηκε από την
Κολύμπησε από τη Λακωνία ως την Κρήτη

Εφτασε χθες στις 8 το πρωί στον Μπάλο της Κισάμου ο αθλητής και γιατρός Γιώργος Ιωάννης Τσιάνος, ο οποίος κολυμπώντας από προχθές διέσχισε μια απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων, απ' τις ακτές της Νεάπολης Λακωνίας.
Στόχος της προσπάθειας αυτής ήταν η προβολή του χανιώτικου  Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας”, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.
Ο Γ.Ι. Τσιάνος διένυσε την απόσταση Πελοποννήσου - Κρήτης σε λιγότερο από 28 ώρες, κάτι που χαρακτηρίζεται ως άθλος παγκόσμιας εμβέλειας. Αυτή ήταν η 2η σχετική του απόπειρα. Πέρυσι το καλοκαίρι προσπάθησε κάτι ανάλογο, αλλά δεν κατάφερε να αγγίξει τη στεριά της Κρήτης καθώς ένα μπουρίνι τον σταμάτησε πριν φτάσει στα Κύθηρα. Η νέα του προσπάθεια όμως στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Χθες του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς από την υπερπροσπάθεια ήταν αφυδατωμένος και επρόκειτο να νοσηλευτεί προσωρινά σε κλινική των Χανίων.
Ο Γιώργος Τσιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία. Εχει ειδικευτεί στην Ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Συνθήκες, με ειδίκευση στη Φυσιολογία Υψομέτρου - Ψύχους και ερευνητικό έργο στη Σκοτία, στις Αλπεις και στα Ιμαλάια. Επέστρεψε στην Ελλάδα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.
Διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες, αλλά έχει πια καθιερωθεί στον χώρο της μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας. Μεταξύ άλλων υπήρξε πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, ενώ είναι ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που συνδύασε επιτυχώς την κατάκτηση του Εβερεστ με τον διάπλου της Μάγχης: Τον Αύγουστο του 2000 διέσχισε τη Μάγχη σε 9 ώρες και 20 λεπτά, σημειώνοντας την ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα.



NEWSLETTER