Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 20:35

Απλήρωτες από πέρυσι οι διακομιδές ασθενοφόρων από το Κέντρο Υγείας Πύλου

Απλήρωτες από πέρυσι τον Απρίλιο παραμένουν οι διακομιδές ασθενοφόρων από το Κέντρο Υγείας Πύλου προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες της «Ε».
Οι συγκεκριμένες πιστώσεις -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- έχουν καθυστερήσει εδώ και ενάμιση χρόνο με την επίκληση διαφόρων προσχημάτων, ωστόσο η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο «μη παρέκει».
Η διεκδίκηση των εν λόγω κονδυλίων, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ίδιες πηγές, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, δεδομένου ότι κάθε άλλη πηγή εισοδήματος για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία -και επομένως και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας- έχει περικοπεί σε απίστευτο βαθμό.
«Ηρθαν βεβαιώσεις αποδοχών σε εργαζομένους, με δεκαπενθήμερες απολαβές μεταξύ 100 και 200 ευρώ -και μιλάμε για εργαζόμενους με οικογένειες, με υποχρεώσεις σε τράπεζες» ανέφεραν στην «Ε» πηγές στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Η κατάσταση αυτή αποτελεί και το μοναδικό θέμα συζήτησης στη γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου.
«Η κατάσταση είναι τραγική» λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Γιαννόπουλος, χειρουργός στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Οπως είπε, υπάρχει διαμορφωμένη πρόταση για επίσχεση εργασίας από τις 20 Οκτωβρίου, ημέρα που έχει γνωστοποιηθεί ότι το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό θα πληρωθεί τις εφημερίες και τις επιπλέον ώρες.
«Αν δεν καταβληθούν οι υπερωρίες, είναι πιθανό από τις 20 του μήνα να προβεί το προσωπικό του νοσοκομείου σε επίσχεση» σημειώνει ο Π. Γιαννόπουλος.