Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 20:45

Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης για την κατεδάφιση του σινεμά "Ρόδον"

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης για την κατεδάφιση του σινεμά "Ρόδον"

Οταν ένας χώρος πολιτισμού χάνεται για πάντα, μια πληγή ανοιχτή (επίσης για πάντα) μένει στο σώμα της κοινωνίας, μαζί και η συλλογική, διαχρονική, ευθύνη όσων μπορούσαν, αλλά δε θέλησαν να τον διασώσουν.
Αφιερώνουμε στη δημοτική αρχή της Σπάρτης τη φωτογραφία αυτή, με την μπουλντόζα να κατεδαφίζει το ιστορικό θερινό σινεμά «Ρόδον», στις 26 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη, επειδή θεωρούμε ότι έχει σοβαρές ευθύνες για την απώλεια αυτού του σημαντικού, παραδοσιακού πολιτιστικού στοιχείου της πόλης.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να φέρει το θέμα του «Ρόδον» προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ως οφείλει, για να συζητηθούν και να καταλογισθούν οι ευθύνες.
Αν η δημοτική αρχή δεν ανταποκριθεί σ’ αυτήν την πρόσκληση καλούμε την αντιπολίτευση να καλύψει το θέμα προτείνοντάς το στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Αν κι αυτό, τελικά, δε συμβεί, τότε η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης, όπως έχει κάνει και με μια σειρά πολλών άλλων θεμάτων, θα το εισαγάγει υποχρεωτικά με τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών, αναλαμβάνοντας το θεσμικό ρόλο που θα αρνηθεί (αν τον αρνηθεί) το Δημοτικό Συμβούλιο.


NEWSLETTER