Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 00:37

Ομιλία Γ. Κασιμάτη στην Καλαμάτα: Πολιτικοί και συγκροτήματα δεν λένε την αλήθεια

Γράφτηκε από την
Ομιλία Γ. Κασιμάτη στην Καλαμάτα: Πολιτικοί και συγκροτήματα δεν λένε την αλήθεια

"Θα πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα πει ότι οι όροι είναι παράνομοι, ότι οι συμβάσεις δεν είναι έγκυρες γιατί δεν πέρασαν από την Βουλή -και αυτό όχι κατά το Σύνταγμά μας μόνο, αλλά και κατά το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο". Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων χθες σε εκδήλωση στην Καλαμάτα ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του "Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών". Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη "Σπίθα  - Φαραί" στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.
Ο κ. Κασιμάτης παρουσίασε από τη μεριά του την αλήθεια για την κρίση και τα όσα αναμένονται ν’ ακολουθήσουν. Οπως χαρακτηριστικά σχολίασε πριν την έρναρξη της ομιλίας του, "η αλήθεια για την κρίση είναι αυτή που κρύβουν τα πολιτικά κόμματα της Βουλής και τα μεγάλα συγκροτήματα εφημερίδων και άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Δυστυχώς δε λένε την αλήθεια, σκοτίζουν την αλήθεια, απασχολούν τον κόσμο με πράγματα που δεν έχουν ουσία για το πρόβλημά μας".
Σχετικά με όσα ο ίδιος έχει διαπιστώσει εξ αρχής στις συμβάσεις που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με τους 16 εταίρους μας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε πως "οι όροι είναι αποκαρδιωτικοί, είναι τραγικοί, πρωτοφανείς στην ιστορία του Διεθνούς Δικαίου σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει πλήρης παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, υπάρχει πλήρης δέσμευση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας και αυτό από τότε, το Μάιο του 2010, το ζούμε σήμερα που υλοποιούνται οι συμβάσεις".
Οπως παρατήρησε: "Η πολιτική εξουσία δεν έκανε σωστή διαμπραγμάτευση. Οχι απλώς σωστή αλλά καθόλου διαπραγμάτευση μπορώ να πω".
Κι εξήγησε αναφερόμενος και στο μέλλον της Ελλάδας: "Το χρέος κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι επαχθές, δηλαδή υπερβαίνει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής κι επομένως πρέπει να κοπεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί έκοψαν τώρα αυτά που είχαν να πάρουν οι δικές μας τράπεζες όχι ό,τι έπρεπε να πάρουν αυτοί. Θ’ αναγκαστούν. Διότι αν η Ελλάδα φύγει, που μπορεί αυτό να είναι πράγματι καταστροφικό αλλά δεν θα γίνει -και αυτό είναι το μεγάλο μας ατού- θα πέσει ολόκληρη η Ευρώπη. Θα γίνει ολόκληρο ντόμινο αλλά η Ευρώπη και να ήθελε να πέσει ακόμη δε θα την άφηνε η Αμερική. Διότι αν πέσει η Ευρώπη θα πέσει και η Αμερική. Και γι’ αυτό ακριβώς σε άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία και η Λετονία που τα δικαστήριά τους έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές το δέχτηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και είπε «το σέβομαι απλώς να αντικαταστήσετε με κάτι άλλο αυτό που χάνω»".


NEWSLETTER