Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 20:42

Θυμωμένοι οι Μεσσήνιοι με τους πολιτικούς

Θυμωμένοι οι Μεσσήνιοι με τους πολιτικούς

Γελοιότητες και… τσίρκο χαρακτηρίζουν οι πολίτες τα όσα επεισοδιακά διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική σκηνή με κύριους πρωταγωνιστές το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού. Οι πολίτες σχολιάζουν ότι οι μέρες που πέρασαν ουσιαστικά... χωρίς πρωθυπουργό ήταν οι καλύτερες που έζησαν τον τελευταίο χρόνο - και δηλώνουν θυμωμένοι με τους πολιτικούς και με το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίστηκε live στις τηλεοπτικές οθόνες.
Ο Γιώργος Τσιμικλής μιλά για ένα "θέατρο του παραλόγου" και σχολιάζει: "Εχουν υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας. Βάζουν μπροστά το συμφέρον τους και ξεχνούν τη χώρα". Κι ο Σταύρος Πόταρης λέει πως... "τσίρκο είναι όλοι τους".
Ο Ευγένιος Βαρελάς σχολιάζει πως "κάνουν σαν παιδιά σε νηπιαγωγείο και τελικά δημιουργούν ένα γελοίο θέαμα. Είναι ανεπίτρεπτο από ανθρώπους που έχουν ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου μας να συμπεριφέρονται έτσι, ενώ ο κόσμος περνά τόσο δύσκολα. Αυτοί παίζουν με τις καρέκλες και με τις θέσεις κι έχουμε χάσει εντελώς την αξιοπιστία μας ως χώρα. Και για όλα αυτά ευθύνονται 100-200 άνθρωποι. Ας τους βρουν επιτέλους ποιοι είναι, να πληρώσουν και να τη γλυτώσουμε οι υπόλοιποι!".
Ο Αντώνης Αγγελής εκτιμά πως "κανονικά θέλουν βρίσιμο, όμως ούτε για να τους φτύσουμε δεν κάνουν". Θεωρεί πως οι μέρες που πέρασαν ουσιαστικά χωρίς πρωθυπουργό... μπορεί να είναι οι καλύτερες που ζήσαμε τελευταία. Οσον αφορά την επικείμενη εκλογική διαδικασία, είπε μια ιστορία για έναν πληγωμένο στρατιώτη στον πόλεμο: Οι μύγες, λέει, του έπιναν το αίμα από την πληγή κι εκείνος δεν τις πείραζε. Οταν ένας άλλος στρατιώτης τον πλησίασε και τις έδιωξε, αυτός του φώναξε: "Γιατί τις έδιωξες; Αυτές τουλάχιστον ήταν χορτασμένες. Τώρα που έφυγαν θα έρθουν άλλες πεινασμένες…". Σχολίασε μάλιστα κλείνοντας πως "έτσι, σαν τις μύγες είναι και οι πολιτικοί".
Ο Γεράσιμος Σαριδάκης χαρακτηρίζει "παρανοϊκό" όλο αυτό που συνέβη και σχολιάζει: "Εμείς δεν ξέρουμε πού βαδίζουμε, αλλά αυτοί σίγουρα ξέρουν κάποια πράγματα, όμως δεν τα μοιράζονται μαζί μας. Είναι πολύ αγχωτικό. Εχουμε μπερδευτεί και δεν ξέρω πια αν αυτός ο άνθρωπος είχε καλό σκοπό ή αν ήταν στημένο. Αν δηλαδή του άξιζε να έχει ακόμα μια ευκαιρία ή καλώς δεν την έχει… Η ιστορία θα δείξει". Σημειώνει επίσης ότι "ήμασταν στο χείλος του γκρεμού και μέχρι τελευταία στιγμή κοίταζαν μόνο το συμφέρον τους". Και κλείνει επισημαίνοντας την ανάγκη κάποιος πολιτικός να βγει επιτέλους και να μιλήσει στον κόσμο απλά, λαϊκά.
Η Ζαΐρα Ψώνη είναι θυμωμένη με την όλη κατάσταση: "Δε θέλω να ασχολούμαι, όχι γιατί δεν είμαι τοποθετημένη, αλλά γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ένα κι έτσι ή αλλιώς θα το μάθω - άρα δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθώ τις εξελίξεις και να χαλάω την ψυχολογία μου. Είναι όμως όλοι τους ανίδεοι. Και ειλικρινά είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που φοβάμαι για την πατρίδα μας και για το τι πρόκειται να συμβεί σε εκείνους που ήδη δεν είχαν τι να φάνε".
Η Ερμιόνη Ιωσηφίδου πιστεύει πως όλες αυτές τις ημέρες όσοι ήταν μέσα στα πολιτικά μαγειρέματα γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν "γιατί έχουν μεγάλα συμφέροντα, πουλάνε την Ελλάδα". Οσο για τους πολίτες, εκτιμά πως "δεν ξέρουμε πώς να λειτουργήσουμε, αφού δεν ξέρουμε πού το πάνε. Οι ίδιοι αντίθετα ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και τι πρόκειται να συμβεί".
Ο Παναγώτης Μπίνης επίσης παρατήρησε πόσο ήρεμες από πλευράς οικονομικών εξελίξεων ήταν οι μέρες χωρίς πρωθυπουργό.
Τέλος, ο Σωτήρης περιγράφει "ένα μπάχαλο" και δηλώνει πως αδιαφορεί και δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τηλεόραση. Κι ο Κώστας περιορίζεται να πει πως "η ζωή συνεχίζεται…".