Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 23:30

Ακτινολόγος και οδοντίατρος στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά

Γράφτηκε από την

Δύο θέσεις γιατρών καλύπτονται στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, όπως ενημέρωσε το δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου, μετά και από ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, στο οποίο εκφράζεται η ανησυχία των δημοτών για τις αποσπάσεις ή μετατάξεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, αλλά και από τα περιφερειακά ιατρεία του δήμου προς τα δύο νοσοκομεία του νομού μας.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, πάντως, ενημέρωσε το δήμαρχο ότι άμεσα το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά θα στελεχωθεί με παρασκευαστή ακτινολόγο και οδοντίατρο, προκειμένου να λειτουργήσει το Ακτινολογικό Γραφείο και το Οδοντιατρείο. Επιπλέον γνωστοποίησε ότι έχει ήδη καλυφθεί η θέση της παιδιάτρου, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για δημιουργία μόνιμης θέσης οδοντιάτρου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Οιχαλίας επανέφερε το πάγιο αίτημα να λειτουργήσει άμεσα και πλήρως Μικροβιολογικό Εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά.
Εξ άλλου, το πρόβλημα που προκύπτει με το Περιφερειακό Ιατρείο Δωρίου συζήτησε ο δήμαρχος Φ. Μπάμης με το διοικητή του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζο. Τόνισε ειδικότερα ότι η γιατρός Γενικής Ιατρικής, αν και έχει οργανική θέση στο Δώριο, είναι αποσπασμένη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με συνέπεια να μην καλύπτονται οι ανάγκες της περιοχής του Δωρίου.
Οπως βεβαίωσε το δήμαρχο ο διοικητής του νοσοκομείου Π. Μπόζος, η γιατρός θα αποσπάται στην Κυπαρισσία μόνο για 2 φορές την εβδομάδα και τις ημέρες εκείνες θα αναπληρώνεται από την αγροτική γιατρό Ψαρίου