Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 11:44

Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου το Σάββατο στην Καρδαμύλη 

Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου το Σάββατο στην Καρδαμύλη 

 

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια μάστιγα του σακχαρώδη διαβήτη και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), θα έχουν το Σάββατο οι κάτοικοι της Καρδαμύλης.

Οι μετρήσεις και η ενημερωτική εκδήλωση θα γίνουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης. Συγκεκριμένα από τις 4 έως τις 7 μ.μ. θα διενεργηθούν οι μετρήσεις, ενώ από τις 7.15 έως τις 9.30 μ.μ. θα διεξαχθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», στο πλαίσιο του ενημερωτικού προγράμματος «Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη: Υψώνουμε ασπίδα προστασίας». Το πρόγραμμα συντονίζει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. 

ΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Στη διάρκεια του ενημερωτικού προγράμματος θα δοθούν οι εξής διαλέξεις: «Παχυσαρκία και διαβήτης», από τον διευθυντή ΕΣΥ Παθολογίας, υπεύθυνο ΠΕΔΥ - Κέντρου Υγείας Αγ. Νικολάου Δυτικής Μάνης, Νίκο Γκιούλο. «Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Χαιρετισμό θα απευθύνει και η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου.   

Την εκδήλωση έχει προσκληθεί να ευλογήσει και να προσφωνήσει ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος.