Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011 23:39

Ελάχιστοι θα ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό: Μένουμε… Μεσσηνία λόγω έλλειψης χρημάτων

Γράφτηκε από την
Ελάχιστοι θα ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό: Μένουμε… Μεσσηνία λόγω έλλειψης χρημάτων

Λιγότεροι είναι φέτος οι Μεσσήνιοι που επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές μακριά από το σπίτι τους. Οπως είπαν στην "Ε" ταξιδιωτικοί πράκτορες, η ζήτηση φέτος για χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι. Οσοι πάντως προγραμματίζουν τις διακοπές τους επιλέγουν δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς αυτών των ημερών, όπως η Πράγα, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Βουδαπέστη και η Βιέννη. 
Ωστόσο, φέτος, όπως είπε στην "Ε" ο Βασίλης Τριγκιλίδας, στο δικό του ταξιδιωτικό γραφείο ένα κομμάτι ταξιδιωτών επιλέγει πιο μακρινά και ακριβά ταξίδια. "Οσοι έχουν τα χρήματα επιλέγουν πιο ακριβούς προορισμούς, π.χ. Νέα Υόρκη, Ντουμπάι ή 9ήμερο στην Κούβα", σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί επενδύουν τα χρήματά τους σε ένα ταξίδι που πάντα επιθυμούσαν. Πάντως, σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, διαπιστώνει ότι "η ζήτηση για χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι σαφώς ελαττωμένη". Είπε ακόμα ότι δημοφιλείς σε όσους ταξιδέψουν είναι οι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για οδικές εκδρομές εντός Ελλάδας.
Ο Βασίλης Μανιάτης διαπιστώνει ότι η κίνηση είναι πεσμένη σε σχέση με πέρυσι: "Η κίνηση ναι μεν είναι περιορισμένη, αλλά είχαμε κρατήσεις για ταξιδιωτικούς προορισμούς περισσότερο του εξωτερικού". Και εξήγησε ότι οι ταξιδιώτες επιλέγουν την Ευρώπη γιατί βρίσκουν καλά πακέτα προσφορών. "Αλλωστε πρώτα ρωτάνε τι προσφορές υπάρχουν για να αποφασίσουν στη συνέχεια πού θα ταξιδέψουν", σημείωσε. Πάντως, περιμένει ότι έστω και την τελευταία στιγμή κάποιοι θα προγραμματίσουν το ταξίδι τους αφού όπως είπε, τα πακέτα διακοπών τις ημέρες των Φώτων είναι πιο οικονομικά. Οσο για τους προορισμούς όπου θα ταξιδέψουν φέτος τα Χριστούγεννα οι Μεσσήνιοι, είναι Πράγα, Βιέννη, Παρίσι, ενώ επιλέγουν το πακέτο των 4 ημερών.
Ο Βασίλης Ζαφειρόπουλος είπε ότι φέτος "υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον". Οι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί που προτιμούν οι Μεσσήνιοι οι οποίοι απευθύνονται στο γραφείο του είναι οι κλασικοί: "Κυρίως ευρωπαϊκοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί όπως είναι η Πράγα, το Παρίσι, η Βιέννη, η Βουδαπέστη και το Λονδίνο".
Από το τουριστικό γραφείο του Δημήτρη Μανιάτη μας είπαν ότι "η κίνηση είναι πεσμένη τη φετινή περίοδο" και παρόλο που "έχουν κλείσει ταξίδια προς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, κυρίως του εξωτερικού, η κίνηση δεν είναι ανάλογη της περσινής", ενώ όπως πρόσθεσαν, όσοι προγραμματίζουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, προτιμούν την Ευρώπη γιατί βρίσκουν καλύτερα ταξιδιωτικά πακέτα.


NEWSLETTER