Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012 21:19

Εξώδικο για το "χαράτσι" θα καταθέσουν φορείς της Μεσσηνίας

Εξώδικο για το "χαράτσι" θα καταθέσουν φορείς της Μεσσηνίας

Ομαδικό εξώδικο για το "χαράτσι" της ΔΕΗ θα καταθέσουν οι φορείς της Μεσσηνίας που συγκροτούν το κοινό μέτωπο ενάντια στην πληρωμή του. Αυτό αποφάσισαν χθες εκπρόσωποί τους στη συνάντηση που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους για την κατάργηση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
Μάλιστα ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάσης Πετράκος ενημέρωσε ότι οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται από τη Συντονιστική Επιτροπή Μεσσηνίας Ενάντια Στα Χαράτσια αυτοκόλλητο το οποίο θα κολλούν στο ρολόι της ΔΕΗ, ώστε σε περίπτωση που το συνεργείο πάει να τους κόψει το ρεύμα να γνωρίζει ότι το έχουν πληρώσει, εξαιρώντας όμως το ποσό του τέλους ακινήτων.
Ολοι οι εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνάντηση επανέλαβαν τη θέση τους για κατάργηση της πληρωμής του τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης τόνισε πάντως ότι είναι καιρός οι φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία να αποφασίσουν ποια πρακτικά μέτρα θα πάρουν από δω και πέρα, ώστε να μην πάει στράφι η μέχρι τώρα προσπάθεια.
Με σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Λούκα Παπαδήμο μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης. Είπε πως είναι λυπηρό να κυβερνά τη χώρα ένας τραπεζίτης τον οποίο δεν εξέλεξε ο λαός και ο οποίος αδυνατεί να καταλάβει ότι υπάρχουν Ελληνες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι. Παράλληλα έκανε έκκληση στην Πολιτεία και τη ΔΕΗ «να μην τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα σε νοικοκυριά μέσα στο χειμώνα». Επίσης ο κ. Μαργέλης αντιπρότεινε να πληρώσουν τα κόμματα από τις επιχορηγήσεις τους το τέλος ακινήτων για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδαμόπουλος στην τοποθέτησή του είπε ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν «να αποσχιστεί το χαράτσι από το λογαριασμό της ΔΕΗ, μέχρι τη συζήτηση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας». Το λόγο πήραν στη συνέχεια, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά ή επιχειρήσεις που δεν πλήρωσαν το χαράτσι μαζί με το ρεύμα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Θόδωρος Μπρεδήμας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μεσσηνίας Θόδωρος Μπαζίγος και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη.