Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 05:31

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Σήμερα και αύριο ο έρανος στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Σήμερα και αύριο  ο έρανος στην Καλαμάτα

 

Τον οβολό τους για το συνάνθρωπο μπορούν να προσφέρουν σήμερα και αύριο οι πολίτες της Καλαμάτας, ενισχύοντας έτσι τον φετινό έρανο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τα κλιμάκια των εθελοντών θα περπατήσουν αυτό το διήμερο σε όλες τις ενορίες της Καλαμάτας για να διαθέσουν τα κουπόνια των 0,5, 1 και 2 ευρώ.

Οπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας Αντώνης Μαδούρος, σήμερα θα καλυφθούν οι ενορίες: Υπαπαντής, Αγίου Δημητρίου Αρκάδων, Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, Γενέσιου της Θεοτόκου, Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, Αγίου Κωνσταντίνου Καλυβίων.

Αύριο ο έρανος θα περάσει από τις υπόλοιπες ενορίες: Αγίας Τριάδας, Ανάληψης, Ταξιαρχών, Αγίας Αικατερίνης, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Δημητρίου Κοκορόγιαννη, Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.

50 άτομα θα λάβουν μέρος στη φετινή διοργάνωση. Πρόκειται για εθελόντριες νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, μαθητές γυμνασίου, νοσηλεύτριες από τη Σχολή Νοσοκόμων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, μέλη του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρόεδρος προσέθεσε ακόμη πως φέτος για πρώτη φορά μετατοπίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του Πανελλήνιου Εράνου, γιατί το Νοέμβρη -που γινόταν ως τώρα- έγινε και ο Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Ερανος και ένα μήνα μετά ο Ερανος Αγάπης των Χριστουγέννων. Ετσι, ο έρανος μετατέθηκε για τον Ιανουάριο. Μέχρι τώρα έχουν καλυφθεί οι περιοχές της Πύλου, της Μεσσήνης και του Μελιγαλά.

Ο έρανος θα συνεχίσει και στις 27 του μήνα, στο Πεταλίδι.

Με τη σειρά του, ο Πάνος Κοσμόπουλος υπεύθυνος Τύπου του τμήματος σχολίασε πως η εποχή που ζούμε έχει γίνει πολύ εχθρική και πως πλέον ο καθένας δε μπορεί να εμπιστευθεί κανέναν. "Η εμπιστοσύνη όμως στον Ερυθρό Σταυρό δεν έχει χαθεί. Ο κόσμος ξέρει πως ο Ερυθρός Σταυρός βοηθά την περιοχή μας, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η βοήθεια που δίνουν στον έρανο, επιστρέφει στην ίδια την κοινωνία" είπε κλείνοντας.

Γ. Σαρ.


NEWSLETTER