Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 13:13

Youth Online Safety: «Σερφάρω, δε ρισκάρω»: Η Microsoft Ελλάς και το Χαμόγελο του Παιδιού προσκαλούν σε μια συζήτηση που τον κύριο λόγο έχουν οι νεαροί χρήστες του διαδικτύου

Γράφτηκε από την
Youth Online Safety: «Σερφάρω, δε ρισκάρω»:  Η Microsoft Ελλάς και το Χαμόγελο του Παιδιού προσκαλούν σε μια συζήτηση που τον κύριο λόγο έχουν οι νεαροί χρήστες του διαδικτύου

Η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Youth Online Safety: Σερφάρω, δε ρισκάρω». Με βασικό άξονα τις διαδικτυακές  συνήθειες των νέων, θα επιχειρηθεί μέσα από μια διαδραστική διαδικασία, όπου το νεανικό κοινό θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να σκιαγραφηθούν τόσο τα οφέλη, όσο και οι προκλήσεις της  διαδικτυακής ζωής των νέων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Microsoft Ελλάς στο Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 221).

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία που έχει λάβει το ζήτημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο και την ανάγκη δημιουργίας ενός επαρκούς πλέγματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον κυβερνοχώρο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προχωρά ένα βήμα παραπέρα, επιχειρώντας να φωτίσει τον τρόπο με τον οποίο οι νεαροί χρήστες χειρίζονται και κατανοούν το νέο αυτό μέσο που έχει καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Στη συζήτηση που θα λάβει χώρα, έμφαση αναμένεται να δοθεί αφενός στα οφέλη που αποκομίζουν οι νεαροί χρήστες από την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από ένα ανοιχτό διάλογο να εκθέσουν τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους πάνω στο επίμαχο ζήτημα.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει δύο διαφορετικά πάνελ συζήτησης, στα οποία μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων θα εκφράσουν τις σκέψεις τους γύρω από δύο δραστηριότητες που φαίνεται να κερδίζουν την προσοχή και το ενδιαφέρον των νέων στο διαδίκτυο: τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα online παιχνίδια.

Το κοινό της εκδήλωσης θα απαρτίζεται από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα κληθούν να συμμετέχουν δυναμικά στο διάλογο, ενώ μέσω της τεχνολογίας του Live Meeting μαθητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα μπορούν να παρέμβουν ζωντανά, καταθέτοντας τα δικά τους σχόλια και παρατηρήσεις.

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), ενώ στελέχη της Microsoft Ελλάς και επιστήμονες από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα δώσουν στα παιδιά απλές και χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή πλοήγησή τους στο διαδίκτυο. Η εν λόγω πρωτοβουλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming και όσοι επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση: www.microsoftlive.gr/youthonlinesafety


NEWSLETTER