Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 00:10

Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΙΚΑ

 

Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις καλεί τους γιατρούς του ΙΚΑ η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, η οποία με σχετική ανακοίνωσή της καταγγέλλει ως «επικίνδυνη» και «ανερμάτιστη» την πολιτική στο χώρο της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, «που οδηγεί στην εξαθλίωση τον Ελληνα ασφαλισμένο και στην πλήρη υποβάθμιση της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας περίθαλψης».

Η Ομοσπονδία, στην ίδια ανακοίνωση, στρέφεται εναντίον του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, μιλώντας για «εύκολο όχημα της ανώνυμης καταγγελίας, που δημιουργεί εκφοβισμό και ανησυχία στο σύνολο των εργαζομένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει τη συνταγογράφηση για τις απίστευτες σπατάλες που λαμβάνουν χώρα σε όλη την πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τη λεηλασία που γίνεται στους ασφαλιστικούς πόρους από τα διάσπαρτα super markets υγείας».

Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ΙΚΑ, «αντιδρούμε στα φιλοδωρήματα και ζητούμε την υλοποίηση της υπόσχεσης, μετά από την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση, για αξιοπρεπή αμοιβή και ορθής αξιολόγησης του ιατρικού έργου. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ) δεν θα αποτελέσουν τον "δούρειο ίππο" των ιδιωτικών ιατρείων των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών».