Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 09:43

Ετοιμοι για το πρώτο μπάρκο 19 Μεσσήνιοι σπουδαστές των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού

Γράφτηκε από την
 Ετοιμοι για το πρώτο μπάρκο 19 Μεσσήνιοι σπουδαστές των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού

Στα καράβια θα μπαρκάρουν 19 νέοι και νέες από την περιοχή μας, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Τόσο τα 16 αγόρια όσο και τα 3 κορίτσια θα βγάλουν φυλλάδιο από το Γραφείο Ναυτολογίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.
Πρόκειται για σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο φοίτησής τους. Από τα συνολικά 8 εξάμηνα των σπουδών τους στην Ακαδημία, τα 2 αφορούν εκπαιδευτικά ταξίδια των σπουδαστών ως δοκίμων.
Ενας από τους νέους που έβγαλαν ήδη ναυτικό φυλλάδιο είναι ο 19χρονος Γρηγόρης Κομπότης από τον Κάμπο της Δυτικής Μάνης. Σπουδάζει στην Ακαδημία Εμπορικού στον Ασπρόπυργο και η εν λόγω σχολή ήταν η πρώτη του επιλογή, γιατί όπως λέει: "Μ' αρέσει να ταξιδεύω κι έχει καλά λεφτά". Αλλωστε, ως δόκιμος αρχίζει να πληρώνεται από το 2ο εξάμηνο στη σχολή.
Για το πρώτο του εκπαιδευτικό ταξίδι ως δόκιμος μηχανικός έχει ήδη κανονίσει να ταξιδέψει σε τάνκερ για τη Νότια Αμερική, με ελληνική εταιρεία. Το ταξίδι αυτό θα διαρκέσει ένα 6μηνο. Οπως αναφέρει ο ίδιος, θα προσπαθήσει να αποκτήσει ένα καλό όνομα στο χώρο από το πρώτο κιόλας ταξίδι, με στόχο να κάνει μια αξιόλογη καριέρα. Στόχος του πάντως είναι να αποκτήσει και οικογένεια, παρά τις δυσκολίες των ταξιδιών.


NEWSLETTER