Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 08:33

Συνεχίζονται για 6η μέρα οι έρευνες για τον Αγγλο

Συνεχίζονται για 6η μέρα οι έρευνες για τον Αγγλο

Πάνω από 40 εθελοντές μαζί με αστυνομικούς και πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον 63χρονο Αγγλο αγνοούμενο αθλητή στη Μάνη. Οι εθελοντές της ομάδας "Γαία", μαζί με "Σαμαρείτες", μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας και σπηλαιολόγους επιχειρούν για 6η μέρα ψάχνοντας κάθε πιθανό σημείο στο οποίο θα μπορούσε να βρεθεί ένα έστω ίχνος του αγνοούμενου. Ερευνες γίνονται ξανά και ξανά στο φαράγγι του Βυρού κι ευρύτερα στην περιοχή, κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε ο αθλητής αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις.
Στην όλη προσπάθεια έχουν συμβάλει σημαντικά κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και τα μέλη του Τηλεπικοινωνιακού Κέντρου Εκτάκτων Αναγκών,  καθώς χρειάστηκε να οργανωθεί κέντρο τηλεπικοινωνιών επειδή είναι αδύνατη η επικοινωνία με κινητά.
Ετοιμα να συμβάλουν όταν τους ζητηθεί είναι και μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 και μέλη άλλων εθελοντικών ομάδων.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα. Αναμένεται μάλιστα να λάβουν μέρος και εξειδικευμένες ομάδες της Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών.
Να θυμίσουμε πως τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν στην περιοχή το διασωστικό ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Super Puma, ενώ στην περιοχή παραμένει και ομάδα της ΕΜΑΚ με σκύλο.
Στην περιοχή επίσης παραμένουν η γυναίκα του αγνοούμενου και ο γιος του που συμμετέχει στις έρευνες, ενώ η είδηση της εξαφάνισής του έχει μεταδοθεί από βρετανικά μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες.