Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 09:01

Εθελοντές καθάρισαν περιοχές της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Δράσεις εθελοντικού καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν χθες σε πολλά σημεία του Δήμου Καλαμάτας, στην πόλη, στην παραλία και σε αρκετά τοπικά διαμερίσματα, στο πλαίσιο της συμμετοχής στην τεράστια πανελλαδική προσπάθεια με το σύνθημα "Let’s do it Greece 2012". Στόχος της εκστρατείας ήταν να απαλλάξει από τα σκουπίδια μας το περιβάλλον, στο οποίο ζούμε και κινούμαστε καθημερινά.
Καθαρισμοί έγιναν στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης και τα χωριά του Ταϋγέτου, στα ορεινά χωριά του πρώην Δήμου Αρφαρών, τις πηγές Παμίσου στον Αγιο Φλώρο, τα γειτονικά στην Καλαμάτα χωριά έως τις παραλίες και το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια. Ανθρωποι κάθε ηλικίας και κυρίως παιδιά έδωσαν το "παρών" και διαπίστωσαν την αναισθησία και των αδιαφορία των μεγάλων, που πετούν κάθε άχρηστο και σκουπίδι όπου βρουν.
Στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου παρέστη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Καμβυσίδης, 9 δύτες έβγαλαν από το  βυθό λάστιχα που είχαν πέσει από την προκυμαία, ζυγαριά και άλλα σύνεργα ψαράδων, αλλά και μπουκάλια, κουτιά από μπύρες και αναψυκτικά και ένα κράνος.