Σάββατο, 02 Ιουνίου 2012 10:05

Χωρίς γιατρούς, φάρμακα και υλικά το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Χωρίς γιατρούς,  φάρμακα και υλικά το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με τα μελανώτερα γράμματα περιγράφουν την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι ειδικευμένοι γιατροί στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν. Οπως σημειώνουν λόγω της περικοπής των εφημεριών «μεγάλα τμήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας (παθολογικές, ορθοπαιδική) νοσηλεύουν ασθενείς, με τον ειδικευμένο ιατρό στο σπίτι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», ενώ υφίστανται «ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, οι οποίες εντάθηκαν μετά το "κούρεμα" των αποθεματικών του νοσοκομείου».

 

Αναλυτικότερα, στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου τονίζονται τα εξής:

«Οπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενη καταγγελία μας, τα κονδύλια χρηματοδότησης του ΕΣΥ έχουν γίνει στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας-δανειστών. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα συνεχόμενα αιφνιδιαστικά μέτρα που όλα είναι προς μια κατεύθυνση: την απαξίωση του ΕΣΥ και τη λειτουργία του.

1. Συγκεκριμένα, κόβονται και πάλι αναδρομικά τα κονδύλια εφημερίας, με αποτέλεσμα αδυναμία πληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου και ελλείμματα στους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα, μειώνονται δραματικά οι εφημερεύοντες στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα του νοσοκομείου (παθολογικές, ορθοπαιδικές) να νοσηλεύουν ασθενείς με τον ειδικευμένο ιατρό στο σπίτι και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε πολλές περιπτώσεις οι νοσηλευόμενοι και οι προσερχόμενοι αντιμετωπίζονται από ειδικευόμενους ή ειδικευμένους μη κατάλληλης ειδικότητας.

2. Εχουμε ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, οι οποίες εντάθηκαν μετά το "κούρεμα" των αποθεματικών του νοσοκομείου μας. Κάποια από τα υπάρχοντα υλικά είναι κακής ποιότητας.

3. Ο διοικητής τροποποιεί παρανόμως τα προγράμματα εφημερίας, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν, ως οφείλει, τις εισηγήσεις των τμημάτων και του Επιστημονικού Συμβουλίου. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ομαδική παραίτηση των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Τονίζουμε και πάλι ότι θεωρούμε το ΕΣΥ κατάκτηση του ελληνικού λαού, που παρά τις αδυναμίες που είχε έχει δώσει μεγάλο και χρήσιμο έργο. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να το στηρίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».


NEWSLETTER