Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 18:30

Κουμπαράδες για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ στήνουν στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Κουμπαράδες για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ στήνουν στο Δήμο Τριφυλίας

 

 

Την αγκαλιά του ανοίγει ο Δήμος Τριφυλίας και ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ και συμμετέχει στην προσπάθεια να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που απαιτείται για τη θεραπεία του.

Ετσι θα στηθούν κουμπαράδες τόσο στο Δημοτικό Κατάστημα Κυπαρισσίας όσο και στις σχολικές μονάδες του δήμου, αλλά και στις λαϊκές αγορές, σε μια κοινή προσπάθεια που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο, ώστε να κερδίσει τη ζωή του ο μικρός ήρωας. Ο Δήμος Τριφυλίας και προσωπικά ο δήμαρχος απευθύνουν κάλεσμα σε όλους να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, για να αποδείξουμε -όπως τονίζεται- πως η αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο.

Οι κουμπαράδες θα στηθούν την επόμενη Δευτέρα 21 του μήνα και για μια εβδομάδα και όσοι επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου τονίζεται: «Πριν από λίγες ημέρες, σε σχετική ανάρτησή μας εδώ, αναφερθήκαμε στην ιστορία ζωής του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ. Του μικρού αυτού “ήρωα”, που παλεύει καθημερινά για το αυτονόητο. Να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Ο Παναγιώτης - Ραφαήλ Γλωσσιώτης είναι το μωρό του Γιώργου και της Ρίας, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το δικό μας παιδί. Η ιστορία του έχει συγκινήσει το πανελλήνιο και έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου και προσφοράς, έτσι ώστε το μικρό αυτό αγγελούδι να μεταβεί έγκαιρα στη Βοστόνη των Η.Π.Α., για να λάβει την εγκεκριμένη γονιδιακή θεραπεία, που του υπόσχεται το δικαίωμα στη ζωή.

Ο Δήμος Τριφυλίας και εγώ προσωπικά, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε απόντες από αυτόν τον αγώνα. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε ν’ ανοίξουμε και τη δική μας μεγάλη αγκαλιά στον μικρούλη Παναγιώτη - Ραφαήλ και να του δείξουμε την αγάπη και τη στήριξή μας. Να του αποδείξουμε και έμπρακτα πως η ζωή του δεν κοστίζει, αλλά πως η ζωή του είναι πολύτιμη και αξίζει πολύ παραπάνω από τα 3.000.000 ευρώ, που απαιτούνται για τη θεραπεία του. Ετσι λοιπόν, απευθυνθήκαμε στο Σύλλογο “Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη - Ραφαήλ” και από τη Δευτέρα 21-10-2019 έως και τη Δευτέρα 28-10-2019, ένας μεγάλος κουμπαράς του συλλόγου θα βρίσκεται στην έδρα του δήμου μας και στο Δημοτικό Κατάστημα Κυπαρισσίας, προκειμένου όσοι από εσάς το επιθυμούν, να βοηθήσετε σ’ αυτή την προσπάθεια. Επίσης, σε συνεννόηση που είχαμε με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μας (όλων των βαθμίδων), αποφασίστηκε να τοποθετηθούν αντίστοιχοι κουμπαράδες και στα σχολεία, όπου μετά από ενημέρωσή τους θα μπορούν και οι μαθητές να βοηθήσουν τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ. Ακόμα, οι αντιδήμαρχοι κ. Αντώνης Βλάχος, κ. Δημήτρης Στριμπάκος, κ. Αλέκος Κουτρουμπής και κ. Νίκος Φρούσος, θα βοηθήσουν, εθελοντικά, αυτή την προσπάθεια και θα βρίσκονται τα Σάββατα (19-10-19 και 26-10-19) και τις Κυριακές (20-10-19 και 27-10-19) στις λαϊκές αγορές Κυπαρισσίας και Κοπανακίου αντίστοιχα, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο και να τον καλέσουν να βοηθήσει το μικρό αυτό πλάσμα, που μας χρειάζεται. Τέλος, ο δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας κ. Νίκος Αγγελόπουλος θα στηρίξει και αυτός εθελοντικά την όλη προσπάθεια, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο - άνοιγμα των κουμπαράδων, καθώς και για την καταμέτρηση του χρηματικού ποσού που θα συγκεντρωθεί. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πρεσβυτέρα κυρία Δήμητρα Αρβανίτη - Νικολακοπούλου, η οποία έχει ευαισθητοποιηθεί και σε συνάντηση που είχε μαζί μου, εξέφρασε την επιθυμία της να στηρίξει, έμπρακτα, την όλη προσπάθεια. Ελάτε λοιπόν, όλοι μαζί να γίνουμε ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα ζωής για τον Παναγιώτη - Ραφαήλ και να τον “φυλακίσουμε” στη σκέψη, στην καρδιά και στην προσευχή μας. Ελάτε να σταθούμε δίπλα στους γονείς του, που αγωνιούν αλλά δεν χάνουν την ελπίδα και την πίστη τους. Ελάτε να αποδείξουμε και στην πράξη πως η αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο. Ελάτε να δώσουμε στον “δικό μας” Παναγιώτη - Ραφαήλ από ένα μεγάλο φιλί. Το φιλί της ζωής».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER