Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 23:37

Ενημέρωση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Ενημέρωση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στην Κυπαρισσία

 

Για ακόμη μια χρονιά οι μαίες του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ενημέρωσαν το κοινό και περισσότερο τις νέες μητέρες και γυναίκες για τη σημασία του μητρικού θηλασμού.

Με πλούσιο ενημερωτικό υλικό, έτοιμες να απαντήσουν στις όποιες απορίες και ερωτήματα των γυναικών, από τις 10 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τη 1 το μεσημέρι οι μαίες βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού με κεντρικό σύνθημα «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, διευκολύνουμε το θηλασμό».

Η μαία Σοφία Κουμουνδούρου επισήμανε ότι «κάθε χρόνο ο κόσμος έχει μεγάλη προσέλευση και τον ευχαριστούμε για αυτό. Θέλει να ενημερωθεί και δείχνει ότι υπάρχει κενό ενημέρωσης, γι’ αυτό και είμαστε κάθε χρόνο εδώ. Το φετινό σύνθημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι "ενδυναμώνουμε τους γονείς, στηρίζουμε το θηλασμό". Αυτό σημαίνει ότι ο μητρικός θηλασμός δεν είναι μόνο υπόθεση της μητέρας, αλλά αφορά και το σύζυγο, το οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό περιβάλλον και ευρύτερα όλη την κοινωνία. Ολοι αυτοί σε μια συλλογική προσπάθεια αγκαλιάζουν τον μητρικό θηλασμό, τον στηρίζουν, για να διατηρηθεί όσο το δυνατό περισσότερο».

Εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος τόνισε: «Ως δήμος στηρίζουμε την προσπάθεια των μαιών και του νοσηλευτικού προσωπικού για την προώθηση του μητρικού θηλασμού. Ο μητρικός θηλασμός είναι ο θεμέλιος λίθος για τη διατροφή του παιδιού μελλοντικά και επίσης ενισχύει τους δεσμούς μητέρας και παιδιού. Θα ήθελα να τους συγχαρώ για την προσπάθειά τους».

Επίσης την προσπάθεια των μαιών συνεχάρη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Παναγιώτης Τσίγγανος, όπως και η προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και δημοτική σύμβουλος Σταματία Αλεξοπούλου.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER