Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 15:18

Ομάδα εθελοντών αιμοδοτών δημιουργείται στην Κυπαρισσία

Ομάδα εθελοντών αιμοδοτών δημιουργείται στην Κυπαρισσία

 

Δυναμική ομάδα εθελοντών αιμοδοτών στοχεύει να δημιουργήσει το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, προκειμένου να αυξηθούν τα αποθέματα αίματος στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά και για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση όταν χρειάζεται.

Σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα για να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή την ομάδα υπήρξε από τον πρόεδρο του Τ.Σ. Γιώργο Τσάλτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στην επόμενη συνεδρίαση του Τ.Σ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσάλτας τόνισε:

«Το προσεχές Τοπικό Συμβούλιο θα συζητήσουμε την ίδρυση και λειτουργία μιας δυναμικής ομάδας εθελοντών αιμοδοτών. Σκοπός είναι αφενός να αυξηθούν τα αποθέματα αίματος στο νοσοκομείο μας, αφετέρου η άμεση αντίδραση κάθε φορά που ένας συμπολίτης μας θα χρειαστεί αίμα. Η ομάδα θα αποτελείται από ανθρώπους της πόλης μας που θα είναι ικανοί να δίνουν αίμα ως και 3 φορές το χρόνο. Σε συνεργασία με την αιμοδοσία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και το εθνικό δίκτυο αιμοδοτών, οι αιμοδότες θα ειδοποιούνται με μηνύματα και θα δίνουν αίμα. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα αυτή να το δηλώσουν στο δήμο, στην κ. Αριστέα Μαντζούνη. Μετά τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου θα βγει σχετική ανακοίνωση».