Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 09:17

Ξενώνας βρεφών στην Καλαμάτα από τα Παιδικά Χωριά SOS (βίντεο)

Ξενώνας βρεφών στην Καλαμάτα από τα Παιδικά Χωριά SOS (βίντεο)

 

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ξενώνα βρεφών στην Καλαμάτα άφησε ανοιχτό ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας Γιώργος Πρωτόπαππας, ο οποίος παρευρέθηκε χθες το βράδυ στη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου της πόλης στο Μέγαρο Χορού, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των SOS Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα ο κ. Πρωτόπαππας μίλησε για έναν ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας για βρέφη εγκαταλελειμμένα ή παραμελημένα, ώστε τα SOS αφού επουλώσουν το ψυχικό τραύμα θα υποστηρίζουν σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς την αναδοχή τους από οικογένειες.

Μιλώντας άλλωστε στην “Ε” τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τον φορέα “να μην μένει κανένα παιδί μακριά από μια οικογένεια, είτε τη βιολογική, είτε στο πλαίσιο της οικογενειακής φροντίδας που προσφέρουν οι δομές των SOS”. Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή βραδιά, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημοτικού Ωδείου, την χαρακτήρισε “μια βραδιά με βαθύ ανθρωπιστικό λόγο και αιτία για να στηρίξει το έργο, που εδώ και 11 χρόνια προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS σε οικογένειες και παιδιά που ζουν στην Καλαμάτα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή”. Τόνισε ακόμα την υποστήριξη που τόσο ο Δήμος Καλαμάτας όσο και το Δημοτικό Ωδείο προσφέρουν στο φορέα “για να συνεχίζουμε το έργο μας για το γενικότερο καλό”. Και η προσπάθεια αυτή, σημείωσε καταλήγοντας, “θέλει υποστηρικτές, γι’ αυτό αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε τον κόσμο της Καλαμάτας δίπλα μας, για να μπορούμε και εμείς με τη σειρά μας να προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη”. 

Ν.Κ.