Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 08:09

Δρώμενο στην Καλαμάτα για την ανάδειξη των φαινομένων έμφυλης βίας

Γράφτηκε από την
Δρώμενο στην Καλαμάτα για την ανάδειξη των φαινομένων έμφυλης βίας

 

Δρώμενο για την ανάδειξη των φαινομένων έμφυλης βίας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με πρωτοβουλία ομάδας γυναικών που έχει συσταθεί εδώ στα πρότυπα της αντίστοιχης ομάδας Las Tesis στη Χιλή.

Πρόκειται για ένα δρώμενο περίπου 15 λεπτών, με ελεύθερη συμμετοχή για κάθε γυναίκα, το οποίο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Ο χιλιανός φεμινιστικός ύμνος «El violador en tu camino» («Ο βιαστής στον δρόμο σου»), που τραγουδήθηκε και χορεύτηκε για πρώτη φορά στο Σαντιάγο από την ομάδα Las Tesis στις 25 Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, έφτασε μέσα στο Δεκέμβριο στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο.

Την Κυριακή ο ύμνος αυτός θα ακουστεί ξανά, στα Ελληνικά, από τα στόματα των Καλαματιανών γυναικών «ως ένδειξη αλληλεγγύης στις Χιλιανές αδερφές μας, αλλά και ως ελάχιστος φόρος τιμής για τις Ελληνίδες που έπεσαν θύματα κακοποίησης και δολοφονίας λόγω του φύλου τους. Θύματα της πατριαρχίας, ενός συστήματος όπου ο άντρας είναι "το μάτσο αρσενικό" και η γυναίκα "πάει γυρεύοντας"».


NEWSLETTER