Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 08:25

Aπολογισμός και ανάγκη για νέες δράσεις στην κοπή πίτας του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Aπολογισμός και ανάγκη για νέες δράσεις στην κοπή πίτας του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το βράδυ του Σαββάτου το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας σε ειδική εκδήλωση, που έγινε στο χώρο του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολης.

Κατά την ομιλία του ο νέος πρόεδρος του Κέντρου Αγγελος Χρονάς αναφέρθηκε στα 21 χρόνια λειτουργίας της δομής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εντατικοποίηση και εμπλουτισμό των δράσεων και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση. Εξήρε πάντως τη συνεργασία με άλλους φορείς και δομές αναφέροντας χαρακτηριστικά τον ΟΚΑΝΑ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, τους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος, την Α' ΕΛΜΕ, τον Ιατρικό, τον Φαρμακευτικό και τον Δικηγορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας κ.ά.

Από την πλευρά του ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ως αντιπρόεδρος του ΚΕΠΕΠΨΥ, που ευλόγησε και την πίτα, τόνισε ότι δεν πρόκειται για μία μονάδα απεξάρτησης, “έναν ακόμα φορέα, αλλά για την ίδια την κοινωνία, η οποία πρέπει να το γνωρίσει ακόμα περισσότερο”.

Η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη κατά τον απολογισμό των δράσεων για το 2019 ανέφερε ότι υλοποιήθηκαν πάνω από 530 δράσεις σε 6.000 άτομα διαφόρων ηλικιών.

Χαιρετισμό πέρα από τον τέως πρόεδρο του ΚΕΠΕΠΨΥ Βαγγέλη Σιδερέα, απηύθυναν ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Γαϊτάνης, ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Νίκος Ματθιόπουλος, ο εκπρόσωπος της Α' ΕΛΜΕ Βαρθολομαίος Φουντουλάκης, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σταματόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Χρήστος Κορομηλάς και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.


NEWSLETTER